ყველაზე სწრაფი ღვეზელები, რაც აქამდე მოგიმზადებიათ: არც ფქვილი, არც ცომი…

დილაობით ხშირად დრო არ გვყოფნის სრულფასოვანი საუზმე მოვიმზადოთ, გზაში სწრაფ კვებაში შეცლა ან ოფისში ცარიელი კუჭით ჯდომა კი არ გვსურს. ეს საჭირო არაა. დამანაყრებელი კერძისთვის 1 საათის სამზარეულოში გატარება საჭირო არაა. უბრალოდ შეიძინეთ ბაგეტი ან პატარა პური, გაავსეთ ის გემრიელი შიგთავსით და გასათბობად რამდენიმე წთ გაზქურაში მოათავსეთ.

წარმოგიდგენთ სწრაფ რეცეპტს. მიხვდებით, რომ სახლში ყველა ინგრედიენტი მოგეპოვებათ. შებგიძლიათ ისინი სამსახურშიც წაიღოთ ან ბავშვს სკოლაში გაატანოთ.

ინგრედიენტები

ბაგეტი 1 ც

შამპინიონები 200გ

ყველი 100გ

არაჟანი 3 ს. კ.

ხახვი 1ც

ნიორი 1 კბილი

მზესუმზირის ზეთი 50მლ

მარილი

პილპილი

მომზადება

დაჭერით ბაგეტი ნაჭრებად ასე 5-7სმ ზომით. ჩაის კოვზით ამოაცალეთ რბილი ნაწილი, რათა ჭიქის ფორმა მიიღოს.

შიგთავსის მოსამზადებლად გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით სოკო, გაასუფთავეთ და დაჭყლიტეთ ნიორი და ხახვი. შეწვით ისინი და შეწვის დასრულებამდე 5 წუთით ადრე დაამატეთ ტაფას არაჟანი, მარილი და პილპილი. ყველაფერი კარგად აურიეთ.

ბაგეტის ნაჭრებს წაუსვით მზესუმზირის ზეთი და მოათავსეთ გამოსაცხობ ფორმებში. ფრთხილად ამოავსეთ “ჭიქები” შიგთავსით და დაახეხეთ ყველი.

მოათავსეთ 180 გრადუსზე გაცხელებულ გაზქურაში 7-8 წთ.