ეს 3 ხერხი დაგეხმარებათ, რომ პრემიქსზე გაზრდილი ქათამიც კი უსაფრთხოდ მოამზადოთ თქვენი ოჯახისთვის

სამწუხაროდ დრო როცა ქათმები მინდვრებში დარბოდნენ და მცებარეებს ჭამდნენ, დასრულდა. ახლა ქათმის ხორცი ჩვენამდე უზარმაზარი ფრინველთა ფაბრიკის მეშვეობით აღწევს, სადაც მათ ჰორმონებითა და ხელოვნური საკვებით ბერავენ. თუ ფრინველები ავადმყოფობებ, ადამიანების მსგავსად ანტიბიოტიკებით კურნავენ, რომლებიც ორგანიზმში კიდევ 7-10 დღე რჩება.

ყველაფერი უნდა გავაკეთოთ, რომ ორგანიზში ქათმისგან მავნე ზეგავლენა მინიმუმამდე დავიყვანოთ. ხორცის ჰორმონებისგან ან მედიკამენტებისგან სრულყოფილი გასუფთავება არ გამოდის, მაგრამ ტოქსინების დიდი ნაწილისგან შეიძლება თავი დავიხსნათ.

როგორ გავასუფთაოთ ქათამი ანტიბიოტიკებისგან

ხერხი № 1. მოხარშეთ ქათმის ჩათუშული, გადაასხით ბულიონი. თუ ქათამი თქცებს ან თქვენი ნათესავების მიერ არაა გაზრდილი, სწორ კვებაზე, ამ ბულიონისგან არაფერი სარგებელი არ იქნება. პირიქით, ის ორგანიზმს ზიანს მოუტანს.

ხერხი № 2. არ მოამზადოთ ქათამი მთლიანად. ყურადღებით მოაცილეთ ღვიძლი და თირკმელი. მათში ყველაზე მეტი ტოქსინი გროვდება. მოაცალეთ კანი და შემდეგ შეუდექით მომზადებას.

ხერხი № 3. მოამზადეთ ხსნარი:1 ლ სიფთა წყალში 2 ს. კ. მარილი და ნახევარი ლიმნის წვენი გახსენით. ჩაალბეთ ქათამი მიღებულ სითხეში მინიმუმ 2 საათით. შემდეგ გადაასხით ძველი წყალი, გააკეთეთ ახალი ხსნარი და ფრინველი ისევ 2 საათით ჩაალბეთ.

შეგიძლიათ ხორცი მინერალურ წყალშიც ჩაალბოთ. ეს ხერხი მასში მცირე რაოდენობის ანტიბიოტიკს და ჰორმონს დატოვებს და კარგადაც დაარბილებს. გრძელვადიანი ჩალბობის შემდეგ თამამად შეუდექით მომზადებას.