ნეაპოლიტანური ყურის სიახლოვეს მსოფლიოს ერთ-ერთი ყველაზე მხატვრული კუნძული კაპრი მდებარეობს. სწორედ მას ახსენებენ იტალიელები, როცა საქმე სალათა კაპრეზეს წარმომავლობას ეხება. მართლად, ეს სახელწოდება იტალიურიდან ითარგმნება როგორც “სალათა კაპრიდან”. თუ ამ თეორიას დავუჯერებთ, კერძი უკვე 250 წლისაა. არსებობს აზრი, რომ მისი რეცეპტი ჯერ კიდევ ძველ რომში იყო ცნობილი, 2000 წლის წინ…
ნედლი პომიდორი, გემრიელი მოცარელა, საკმაზები… რა მოხდება თუ ამ ყველაფერს სოუსსაც დავუმატებთ? კაპრეზე პესტოსთან არამხოლოდ ნათელი შერწყმაა, არამედ განუმეორებელი გემო. გამოსაცნობია, ამზადებდნენ თუ არა ასე ძველი რომაელები. მაგრამ თუ არა, შეგვიძლია თანამედროვე ოტალიელებით აღვფრთოვანდეთ. მათ საყვარელი კერძი სრულყოფილებამდე მიიყვანეს.
ინგრედიენტები
მოცარელა 250 გ
პომიდორი 3-4 ც
შავი პილპილი
ზეითუნის ზეთი 60მლ
რეჰანი 1 კონა
პარმეზანი 30გ
ნიგოზი 30გ
ნიორი 2 კბილი
ლიმნის წვენი 1 ს. კ.
მარილი
მომზადება
პესტოს სოუსის მოსამზადებლად გარეცხეთ რეჰანი და მოაცალეთ ფოთლები.
დაჭყლიტეთ ფოთლები ბლენდერში. რამდენიმე მოსართავად დატოვეთ. დაამატეთ ყველის ნაჭრები, ნიგოზი, გასუფთავებული ნიორი და ზეითუნის ზეთი. ათქვიფეთ სანამ მასა ერთგვაროვანი არ გახდება. დაამატეთ ლიმნის წვენი და ოდნავ მარილიც.
დაჭერით მწიფე პომიდორები და მოცარელა მრგვალ ფორმებად 5მმ სისქით.
პომიდორი და ყველი თეფშზე წრიულად დაალაგეთ. მოაყარეთ პილპილი.
მაგიდაზე მიტანამდე მოასხით სოუსი და მორთეთ რეჰანით.
კაპრეზე პესტოს სოუსით მშვენივრად ჩაეწერება თქვენს მენიუში. ეს გემრიელი იტალიური კერძი დანახვისთანავე მოგხიბლავთ.