დედა ბავშვობაში მიკეთებდა ხოლმე ამ ტორტს. ეს რეცეპტიც მისგან ვისწავლე.

ამ მშვენიერი რეცეპტით დამზადებულ ტორტს ქალის ლამაზი სახელი “ნატაშა” უწოდეს.

ბევრი ადამიანისთვის ის ბავშვობიდანაა ნაცნობი. მსუბუქი, კარგად გაზავებული ტორტი ყაყაჩოთი და თხილით პირში დნება და ნოსტალგიურ ბავშვურ მოგონებებს გვიღვიძებს.

ინგრედიენტები
  • 1 კვერცხი
  • 150 გ ფქვილი
  • 250 გ არაჟანი
  • 400 გ შაქარი
  • 7 გ სოდა
  • 160 გ თხილი
  • 160 გ ქიშმიში
  • 60 გ ყაყაჩო
  • 60 გ ცუკატები

მომზადება

ეს რეცეპტი ადვილი გამოსავალია ექსპერიმენტების მოყვარული მზარეულებისთვის. ინგრედიენტები შეგიძლიათ ცვალოთ. უბრალოდ, თავიდან ფენები უნდა მოამზადოთ. ამისთვის ცომი ასე კეთდება: ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან, დაამატეთ არაჟანი და სოდა. შემდეგ ნელ-ნელა ამატეთ ფქვილი.

როცა ცომი სქელი არაჟნის მსგავს მასას დაემსგავსება, ოთხ ნაწილად გაყავით. თითოეულ ნაწილს დაუმატეთ შიგთავსი და საგულდაგულოდ აურიეთ.

იქამდე, სანამ ცომში თხილს დაამატებთ, კარგად დაჭყლიტეთ.

ცომის მეორე ნაწილს ცუკატები დაუმატეთ.

ქიშმიში დამატებამდე გამოაშრეთ.

მეოთხე ნაწილს დაუმატეთ ყაყაჩო.

შეახვიეთ გამოსაცხობ ქაღალდში და გამოაცხვეთ თითოეული ფენა.

ახლა კრემი მოამზადეთ. აურიეთ არაჟანი შაქართან და დაუმატეთ ცოტა ვანილინი. წაუსვით მასა ფენებს.

სასურველია თუ ტორტს ღამით მაცივარში დატოვებთ. ამ შემთხვევაში რბილი იქნება.

ნოსტალგიის აღმძვრელი კერძი ნამდვილად გასიამოვნებთ.