ნაპოლეონს ყოველთვის ამ რეცეპტით ვამზადებ. იდეალური გამოდის ხაჭოსთან ერთად.

არ არსებობს დღესასწაული ტკბილი დესერტის გარეშე. ეს არის ის, რისთვისაც კუჭში ადგილი მუდამ გვაქვს! დიასახლისების სამეფო კერძი, აუცილებელი ატრიბუტი და დესერტის დამცველთა მაცდუნებელი – ეს ტორტია.

ხაჭოს  «ნაპოლეონი»

კლასიკურ რეცეპტში ხაჭო არაა, მაგრამ სწორედ მისი მეშვეობით ხდება ცომი უფრო რბილი.

ინგრედიენტები
  • 500 გ ფქვილი
  • 170 გ შაქარი
  • 100 გ ნაღების კარაქი
  • 400 გ ხაჭო
  • 8 გ ვანილინი
  • 2 კვერცხი
  • გამაფხვიერებელი
ინგრედიენტები კრემისთვის
  • 1,5 ლ რძე
  • 250 გ შაქარი
  • 6 კვერცხი
  • 200 გ ნაღების კარაქი
  • 10 გ ვანილინი
  • 4 ს.კ. ფქვილი
  • 3 ს.კ. სახამებელი
მომზადება

ჩაასხით ხაჭო ღრმა ჯამში, დაამატეთ შაქარი, ვანილინი, კვერცხი.

დაამატეთ დამდნარი ნაღების კარაქი და კარგად აურიეთ მასა ხელებით.

რეგულარულად დაამატეთ გამაფხვიერებელი და ვანილი ფქვილს და მოზილეთ ცომი.

გაყავით 7 თანაბარ ნაწილად და მოათავსეთ მაცივარში 30 წუთით.

პერგამენტის ქაღალდზე თხელ ფენად გააბრტყელეთ ცომი, დაადეთ 20სმ დიამეტრის თეფში და მოაჭერით ცომის ნარჩენები.

გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გაცხელებულ გაზქურაში 5-7 წუთით, ოქროსფერ შეფერილობამდე.

ცომის ნარჩენებიც გამოაცხვეთ და დაჭყლიტეთ ბლენდერში, რათა ბოლოს ტორტს მოაყაროთ.

კრემის მომზადებისთვის 1.2 ლ რძე ნელ ცეცხლზე ადუღებამდე მიიყვანეთ.

აურიეთ დარჩენილი 300მლ რძე, კვერცხი, ვანილინი, შაქარი, საფუარი და ფქვილი.

ჩაასხით კვერცხის მასა ცეცხლზე მოთავსებულ რძეში და ურიეთ. მიიყვანეთ ადურებამდე, შემდეგ ოთახის ტემპერატურაზე გააცივეთ.

მზა კრემი ათქვიფეთ ნაღების კარაქთან.

ტორტი მაცივარში მთელი ღამით დატოვეთ.

უკანასკნელი შტრიხი – მორთეთ ტორტი. ხაჭოს “ნაპოლეონი” მზადაა.