რომელი ქიშმიში უნდა გამოვიყენოთ კექსში და რომელი ნამცხვარში? ჩვენ გირჩევთ როგორ შეარჩიოთ ნამდვილი ქიშმიში.

ეკვატორის ცხელ და მზიან ქვეყნებში ჯერ კიდევ 1000 წლის წინ იცოდნენ თუ როგორი გემრიელი და სასარგებლოა გამშრალი ყურძენი. დროსთან ერთად ეს პროდუქტი ისეთი პოპულარული გახდა, რომ ახლა ყველაფერს უმატებენ. უამრავ სახეობას შორის შესაძლოა არჩევისას დავიბნეთ, ამიტომ რეკომენდაციების გათვალისწინება აუცილებელია.

გემრიელი ქიშმიში

მისი სარგებელი და გემო გაშრობის ხერხთანაა დაკავშირებული პროდუქტის სწორი შერჩევისას უამრავ ბონუსს მიიღებთ: კალიუმის დიდ რაოდენობას, თაფლს, ფოსფორს, მარგანეცს, ვიტამინ B6-ს. დღეში 1 მუჭა ქიშმიში კუჭ-ნაწლავის ბალანსს არადგენს, გაამაგრებს იმუნიტეტს და ძვლებს, შეამცირებს მავნე ქოლესტერინის დონეს და გააუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას. როგორ ვიპოვნოთ ასეთი ქიშმიში?

მუქი ქიშმიში სჯობს ღიას

საქმე დამუშავების ტექნოლოგიაშია. გამოშრობის შემდეგ ყველა ყურძენი მუქდება. იმისთვის, რომ ქიშმიში ოქროსფერი იყოს, მწარმოებლები ძმარმჟავით დამუშავებას გაურბიან. ნამდვილი ქიშმიში მუქი კარამელისფერი, მუქი ლურჯი ან შავია. მუქი ტონალობის ყურძენი უფრო მეტ სასარგებლო ნივთიერებებს შეიცავს.

იშვიათად შეიძლება შეხვდეთ წითელ ქიშმიშს, რომელსაც ვარდისფერი სახეობიდან იღებენ. ის ღიაზე სასარგებლოა, მაგრამ მუქს მაინც ჩამორჩება.

გარეგნული იერი — ეს კიდევ ყველაფერი არაა

ქიშმიში არამხოლოდ ფერით, არამედ შეხებით და ხმითაც კი უნდა შევარჩიოთ. აი თვისებები, რომლებიც კარგ ქიშმიშს ახასიათებს:

ის დრეკადი და ელასტიური უნდა იყოს – არც მაგარი და არც დუნე.

არანაირი გარეგნული დაზიანებები არ უნდა გააჩნდეს. მხოლოდ კუდია სასურველი.

თუ გარეგნულად და ხელის შეხებით გაკმაყოფილებთ, ააგდეთ: თუ მსუბუქი ხმით დაეცა და ადგილზე დარჩა, შეიძინეთ. თუ უხმაუროდ და გადახტა, მაშინ არა.

გემოთი ქიშმიში სხვადასხვანაირი შეიძლება იყოს, მაგრამ ქიმიური გემო არ უნდა დაკრავდეს.

ყურძნის გამშრალი მარცვლები ერთმანეთს არ ეწებებიან.

და ბოლოს, დააწექით თითებით. ასე შემოწმებთ აქვთ თუ არა პარაზიტები.

რადგანაც ვერ ვიგებთ, როგორ დაამუშავეს ის, ყიდვის შემდეგ, გამოყენებამდე თბილ წყალში 30-40 წთ მოათავსეთ. თუ სალათს უმატებთ, დამბალი უკეთ გამოგადგებათ. თუ მშრალი პროდუქტი გსურთ, პირსახოცზე დაყარეთ და გააშრეთ.

ქიშმიში კერძს სიტკბოს და განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს. ამასთან, ის ძალიან მკვებავი და სასარგებლოა. კალორიულობა მაღალია – 100 გრამზე 300კკ, მაგრამ კარგად გადამუშავდება და სპორტმენებისა და ჯანსაღი ცხოვრების მიმდევრებისთვის რეკომენდირებულია.