ცომს ცელოფნის პაკეტში ვდებ და ვტოვებ მცირე ხნით: აი როგორ გამოიყენოთ.

ხშირად დგახართ არჩევანის წინაშე: სამზარეულოში ხელებით გამოაცხოთ თუ საერთოდ უარი თქვათ მომზადებაზე? როცა ძალიან გვინდა შევინარჩუნოთ ფრჩხილის ლაქი და ოჯახს გემრიელი კერძით გავუმასპინძლდეთ, დიასახლისების გამოგონებას უნდა მივმართოთ.

გამოსავალი ყოველთვისაა. შეგიძლიათ საკონდიტროს მიაკითხოთ ან საკუთარი ხელით იმოქმედოთ.

როგორ მოვზილოთ საფუარიანი ცომი

ვარდისფერი ფუნთუშები, არომატული პიცა თუ ტკბილი ნამცხვრები – ყველაფერს ერთი უნივერსალური რეცეპტით მოამზადებთ. სასიამოვნოა, როცა ცომი ხელებს არ ეკრობა.

ინგრედიენტები
  • 550 გ ფქვილი
  • 150 მლ თბილი რძე
  • 150 მლ თბილი წყალი
  • 1 კვერცხი
  • 7 გ მშრალი საფუარი
  • 4 ს.კ. მცენარეული ზეთი
  • 3 ს.კ. შაქარი
  • 1 ჩ.კ. მარილი
მომზადება

აურიეთ თბილი რძე და წყალი. ტემპერატურა 40 გრადუსი უნდა იყოს, რათა საფუარი სათანადოდ გაიხსნას.

დაამატეთ სითხეს კვერცხი და აურიეთ ჩანგლით ან სათქვეფელათი.

ცალკე ჭურჭელში აურიეთ ფქვილი, მარილი, შაქარი და საფუარი. თუ ცომს ტკბილი ფუნთუშებისთვის აკეთებთ, ვანილინის დამატებაც შეიძლება.

პოლიეთილენის პაკეტში მშრალი ინგრედიენტები მოათავსეთ, დაასხით მცენარეული ზეთი და რძის მასა. საჭიროა მთლიანად გამოუშვათ ჰაერი პაკეტიდან და კარგად მოახვიოთ.

მოზილეთ ცომი, ამოძრავეთ პაკეტი წრეზე, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.

როცა ცომი დასრულდება, პაკეტის ნასკვი მოუშვით. მოათავსეთ ნათურა ანთებულ მიკროტალღურ ღუმელში 1 საათით.

მიღებული ცომი პაკეტიდან ამოიღეთ და ოდნავ ფქვილი შეაყარეთ. მოზილეთ ხელებით.