ეს დიეტური სუპები ზამთარში მომატებულ კილოგრამებს მარტივად მოგაცილებთ

გაზაფხული მზიან დღეებს გვჩუქნის, კარგ განწყობას გვიბრუნებს და რაციონიც ზამთრის მძიმე დღეებისგან გახალისებას უნდა ემსახურებოდეს. ისინი გვავსებენ ვიტამინებით, ზრუნავენ კუჭზე, აძლიერებენ იმუნიტეტს…

დიეტური სუპები

გაზაფხულის მთავარი უსიამოვნება ავიტამინოზია. საჭიროა მივირთვათ სუპები, რომლებიც მათ დანაკლისს შეგვივსებს.

სუპი ღანძილით

ის მსუყეა, არ სჭირდება განსაკუთრებული პროდუქტები და პიკანტური გემოთი ხასიათდება.

ინგრედიენტები
  • 250 გკარტოფილი
  • 100 გ სტაფილო
  • 100 გ ღანძილი
  • 1/2 ჭიქა ქერის მარცვლები
  • 3 კვერცხი
  • 2 ლ ბულიონი
  • 200 გ ხორცი
  • მარილი გემოვნებით
მომზადება
  1. დაალბეთ რამით ქერი. ხარშეთ მომზადებამდე, შემდეგ გადაასხით წყალი.
  2. დაჭერით აკრტოფილი კუბიკებად, სტაფილო წრეებად.
  3. დაასხით ბულუონი და ხარშეთ 30წთ (ბოსტნეულის მოხარშვამდე)
  4. გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით ღანძილი.
  5. თითქმის მზა ბოსტნეულის დაუმატეთ მზა ქერი, ღანძილი და ხორცი ბულონიდან.
  6. მიიყვანეთ სუპი ბოსტნეულის მომზადებამდე, მოაყარეთ მარილი და 1 სთ დატოვეთ.
ნიახურის სუპი გახდომისთვის

ნიახურის სუპის დიეტა გულისხმობს, რომ კვირის მანძილზე ყოველდღე მიირთმევთ 1.5 ლ ამ სუპს.

ინგრედიენტები
  • 400 გ ნიახური
  • 500 გ თეთრი კომბოსტო
  • 3 პომიდორი
  • 5 ხახვი
  • 1 ტკბილი წიწაკა
  • მარილი, პილპილი, მწვანილი
მომზადება
  1. დაჭერით ბოსტნეული.
  2. ფართო ქვაბში ჩაასხით 3 ლ წყალი და მოათავსეთ ბოსტნეული.
  3. დადგით ქვაბი ცეცხლზე, აცალეთ წყალს ადუღდეს და მოხარშეთ სუპი 10 წუთის მანძილზე.
  4. ცეცხლი მინიმალურ დონეზე გადაიყვანეთ და ადუღეთ იქამდე, სანამ ბოსტნეული ძალიან რბილი არ გახდება.
მწვანე ბორში მჟაუნათი და ჭინჭარით

მჟაუნა მდიდარია ვიტამინებით А, С, К, В, ამასთან შეიცავს კალიუმს, რკინას, კალციუმს და მაგნიუმს. ეს ბორში დაბალკალორიული და გემრიელი კერძია.

ინგრედიენტები
  • 300 გ ღორის ხორცი ძველებზე
  • 2–2,5 ლ წყალი
  • 5–6 კარტოფილი
  • 1 სტაფილო
  • 1 ხახვი
  • 1 დიდი მჟაუნა
  • 1 დიდი ახალი ჭინჭარი
  • 1 ხახვი
  • 1 ოხრახუში
  • 2 წ.კ. ტომატპასტა
  • 2 ს.კ. მცენარეული ზეთი
  • 3 კვერცხი
  • 50 გ რბილი სალა
  • 2 კბილი ნიორი
  • არაჟანი მოსასხმელად
  • მარილი, სუნელები
მომზადება
  1. გარეცხეთ ხორცი და დაასხით ცივი წყალი. შემოდგით ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე და შეაზავეთ პირველი ბულიონი. კიდევ დაასხით წყალი და საშუალო ცეცხლზე მომზადებამდე ადუღეთ.
  2. ამოიღეთ მზა ხორცი ბულიონიდან, დაყავით ნაჭრებად და უკან ქვაბში მოათავსეთ. გადმოასხით წყალი თუ ბევრი სითხე დაგროვდა და მოაყარეთ მარილი.
  3. დაჭერით კარტოფილი საშუალო ნაჭრებად.
  4. დაასხით ჭინჭარს მდურარე წყალი, დატოვეთ 10 წთ.
  5. გაწმინდეთ ხახვი და დაჭერით კუბიკებად, სტაფილო გახეხეთ. დაასხით ტაფაზე მცენარეული ზეთი და შეწცით ხახვი ოქროსფერ შეფერილობამდე. შემდეგ დაამატეთ სტაფილო, ტომატპასტა და აურიეთ. შეწვით კიდევ 2 წთ, დაახურეთ თავზე და გამორთეთ ცეცხლი.
  6. მჟაუნა, ჭინჭარი და სხვა მწვანილები მაქსიმალურად წვრილად დაჭერით და დაუმეტეთ ბორშს. როცა მოიხარშება, დაუმატეთ სუნელები. ბოლოს სალა ნივრით.
  7. მიიტანეთ მაგიდასტან არაჟნით და ოხარშული კვერცხით.
სუპ-პიურე პრასით და ლიმნით

ინრგედიენტები
  • 2 პრასი
  • 6 კბილი ნიორი
  • 2 წ.კ. ნაღების კარაქი
  • 2 ლიმონი
  • 4 ჭიქა ქათმის ბულიონი
  • 50 მლ თეთრი მშრალი ღვინო
  • მარილი და პილპილი
მომზადება
  1. გარეცხეთ ხახვი და დაჭერით ნახევარწრეებად. დაიტოვეთ პრასის მწვანე ნაწილი.
  2. გააცხელეთ კარაქი ქვაბში, საშუალო ცეცხლზე, დაამატეთ ხახვი და ნიორი.
  3. ამზადეთ 10 წთ.
  4. მოაცალეთ ლიმონს ქერქი. ჩაასხით სუპში ლიმნის წვენი და დაუმატეთ დაჭყლეტილი ქერქი, ბულიონი და ალკოჰოლი.
  5. კიდევ 1 სთ ხარშეთ.
  6. მიღებული მასა ბლენდერში აურიეთ და შეკაზმეთ.
საგაზაფხულო სუპი გაყინული ბოსტნეულისგან

ინგრედიენტები
  • 2 კარტოფილი
  • 1/2 სტაფილო
  • 100 გ გაყინული ბრიუსელის კომბოსტო
  • 60 გ გაყინული ბროკოლი
  • 60 გ გაყინული ყვავილოვანი კომბოსტო
  • 70 გ გაყინული ბარდა
  • ოხრახუში ან კამა
  • მარილი, არაჟანი გემოვნებით
მომზადება
  1. ჩაასხით 2 ლიტრი მოცულობის ქვაბში 1 ლიტრი წყალი და საშუალო ცეცხლზე დადგით.
  2. გაცხელებულ წყალში ჩააწყვეთ კარტოფილის კუბიკები და წრეებად დაჭრილი სტაფილო.
  3. თავდახურული ხარშეთ 7 წთ.
  4. დაამატეთ ბრიუსელის კომბოსტო მაცივრიდან. როცა წყალი კვლავ ადუღდება, მოათავსეთ ყვავილოვანი კომბოსტო და ბროკოლიც.
  5. კვლავ მიიყვანეთ წყალი ადუღებამდე, შეამცირეთ ცეცხლი და ხარშეთ 3-4 წთ, შემდეგ დაამატეთ მწვანე ბარდა და თავდახურული ხარშეთ იდევ 5 წთ ბოსტნეულის დარბილებამდე.
  6. ხარშვის დასრულებამდე დაამატეთ დაჭყლეტილი მწვანილი.