ოლივიე თინუსით – მომზადების საიდუმლო

სალათი ოლივიეს გარეშე სადღესასწაულო მაგიდა ვერ წარმოგვიდგენია. თუმცა, შეგვიძლია ექსპერიმენტებს მივმართოთ და კლასიკური ვარიანტის მაგივრად მრავალფეროვანი მოვამზადოთ.

გთავაზობთ ებრაულ რეცეპტს.

ინგრედიენტები

  • 350 გ დაკონსერვებული თინუსი
  • 4 კარტოფილი
  • 1 სტაფილო
  • 3 კვერცხი
  • 3 მჟავე კიტრი
  • 1 ვაშლი
  • 50 გ მწვანილი
  • მაიონეზი, მარილი გემოვნებით

მომზადება

  1. მოხარშეთ კარტოფილი, სტაფილო და კვერცხი. გააცივეთ.

    იმისთვის, რომ კვერცხი და კარტოფილი მარტივად გასუფთავდეს, ცივ წყალში 5 წთ გააჩერეთ.

     

  2. კვერცხი წვრილად დაჭერით, კარტოფილი კუბიკებად.

     

  3. ბოსტნეულს მჟავე კიტრი დაუმატეთ.
  4. გახეხეთ ვაშლი და დაჭყლიტეთ მწვანილი, დაამატეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს.

     

  5. თინუსი ბოსტნეულს შეურიეთ. ნებისმიერი კონსერვი გამოგადგებათ, შეგიძლიათ სარდინებით ჩაანაცლოთ.
  6. მორთეთ მაიონეზით და მოაყარეთ მარილი. სჯობს 1 საათი დააცადოთ.

    შეგიძლიათ სალათს ლამაზი ფორმა მისცეთ: მოაჭერით პლასტმასის ბოთლს ზედა და ქვედა ნაწილი, მოათავსეთ მასში სალათა და შემდეგ მოაცალეთ.