როგორ მოვხარშოთ ფაფა სწორად? ამ რჩევებით სასურველი მზარეული გავხდი.

პედიატრები გვირჩევენ უკვე პირველი 7 თვის მანძილზე შევიტანოთ ბავშვების რაციონში მკვებავი მარცვლები – ფაფა. გახსოვთ ბრინჯის რძიანი ფაფა საბავშვო ბაღიდან? ასეთ გემრიელ კერძს ყველა მზარეული ვერ მოამზადებს! ყველა მარცვლეულს მოხარშვის თავისი ხრიკი აქვს: ზოგი მას მთელი ღამით ტოვებს, ზოგი კი სულ რამდენიმე წუთში ამზადებს.

გემრიელი ფაფის მომზადების ხრიკები

იმისთვის, რომ ჰაეროვნი გამოვიდეს, მიიყვანეთ ადუღებამდე 1 ლ რძე, დაამატეთ მარილი და შაქარი გემოვნებით და გაჟღინთეთ 1 ჭიქა სუფთა ბრინჯი. ხარშეთ 2-3 წთ შემდეგ ცეცხლიდან გადმოიღეთ. თბილად შეახვიეთ და 30 წთში მზად იქნება.

წიწიბურა შეგიძლიათ ღამე სველი დატოვოთ, დილით წყალი შეუცვალოთ და ადუღებამდე მიიყვანოთ. კლასიკური რეცეპტის მიხედვით აიღეთ 1 ნაწილი წიწიბურა და 2 ნაწილი წყალი, მიიყვანეთ ადუღებამდე, ჩამოიღეთ ცეცხლიდან და 15 წთ შეფუთეთ.

შვრიის ფანტელები მიიღებთ გემრიელ და ჰაეროვან ფაფას თუ საღამოს მოამზადებთ და დილამდე დატოვებთ. 8 ს.კ. ფანტელები 1 ლ რძეში უნდა ჩაყაროთ და ადუღებამდე მიიყვანოთ. შემდეგ გადმოიღეთ. დილით უბრალოდ გაათბეთ.

მანის ფაფა უფრო გემრიელი იქნება თუ 4 ს.კ. მარცვლებს ლიტრ რძეში შეურევთ და აადუღებთ. 2 წუთის შემდეგ, ქვაბი ცეცხლიდან გადმოიღეთ და თავზე დააფარეთ. დატოვეთ 20 წუთით.

სიმინდის ფაფა, ერთადერთია სიიდან, რომელიც დიდხანს უნდა ხარშოთ. დაახლოებით 30 წთ. 1 ჭიქა მარცვლებზე 2,5 ჭიქა წყალი მოდის. ასეთ ფაფას ძირითადად მიკროტალღურ ღუმელში ამზადებენ: დაასხით მარცვლებს წყალი, დაამატეთ მარილი, შაქარი, ქიშმიში გემოვნებით, დაახურეთ თავზე და 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 40 წთ გააჩერეთ. შემდეგ შიგთავსი მოაცალეთ და უკან 10 წუთით დააბრუნეთ.

კომენტარის დატოვება