როგორ მოვხარშოთ სიმინდის ფაფა, რომ წონის დაკლებაში დაგვეხმაროს? წაიკითხეთ, თუ 65 კილოზე მეტს იწონით.

აცტეკები და ინდიელები სიმინდს ნაკურთხ მცენარედ მიიჩნევდნენ. ამან დააინტრიგა კოლუმბი და რამდენიმე ტარო ევროპაში ჩაიტანა. ძღვენი განსაკუთრებით იტალიის, რუმინეთის და მოლდოვეთის მცხოვრებლებს გაუხარდათ.

hack forum
hacklink al
hacklink al
Shell download
cami halıları
cami halıları
cami halıları
cami halıları
cami halıları
cami halıları
cami halıları
cami halıları
saricahali.com.tr
cami halıları
cami halıları
cami halısı
cami halıları
karacacamihalisi.com.tr
cami halısı
cami halıları
demircihali.com.tr
cami halısı
cami halıları
metropolhali.com.tr
cami halısı
cami halıları
melekhali.com.tr
cami halısı
cami halıları
selcukluhali.com.tr
Göbekli cami halısı
cami halısı
cami halısı
cami halısı
muğla escort
escort muğla
cami halıları
cami halıları
cami avizeleri
cami avizeleri
cami süpürgeleri
cami süpürgeleri
cami halısı ısıtma
cami halısı ısıtma
istanbul evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
istanbul evden eve nakliyat
istanbul ofis taşıma
yurtiçi evden eve nakliyat
yurtiçi evden eve nakliyat
içel evden eve nakliyat
seo hizmeti
Rulet
Casino
Slot Oyna
Bahigo
1xbet
Deneme bonusu
Bahis siteleri
Maç özetleri
Bahsegel giriş
Casino Siteleri
Sweet Bonanza
Blackjack
Casino
Rulet Oyna
Canlı Casino
Halkalı Escort
Mecidiyeköy Escort
Yenibosna Escort
Sefaköy Escort
Bahçeşehir Escort
istanbul escort
Avrupa Yakası Escort
Bahçelievler Escort
Beşiktaş Escort
Beylikdüzü Escort
Şirinevler Escort
istanbul escort
Taksim Escort
Esenyurt Escort
Etiler Escort
Ataköy Escort
Avcılar Escort
Bakırköy Escort
Rus Escort
Şişli Escort
google.com.tr

სიმინდის ფაფა, რომლიც მომზადების რეცეპტიც ძალიან მარტივია, დაბალკალორიული და მიკროელემენტებით მდიდარია. პლანეტის სხვადასხვა კუთხეში ის სხვადასხვა კერძის დასამზადებლად გამოიყენება.

როგორ მოვხარშოთ სიმინდის ფაფა
მომზადების საიდუმლოებები

სისქე
სიმინდის მარცვლები სხვადასხვა სისქისაა: წვრილი, საშუალო, დიდი. წვრილი ბავშვთა კვებაში გამოიყენება, რომელსაც დაბალ ცეცხლზე 15 წთ ხარშავენ. საშუალო კერძების უმრავლესობას ერგენა და ნელთბილ ცეცხლზე 30წთ უნდა მოიხარშოს. დიდი მარცვლები კი ეფექტურად წმენდს კუჭს და 50 წთ ხარშავენ.

ქვაბში, წყლიან ჯამში, გაზქურაში თუ მიკროტალღურ ღუმელში?
ფაფა რომ კარგად მოიხარშოს, ფართო ჭურჭელი არჩიეთ. ხშირად ურიეთ ხარშვის დროს. 1 ნაწილ მარცვლებს წყლის ორი ნაწილი დაუმატეთ, ღუმელში 180 გრადუსზე 40 წთ-ით მოათავსეთ.

წყლიან ჯამში ნუ მოათავვსებთ. მიკროტალღურ ღუმელში შუშის ქვაბი გამოგადგებათ თავსახურით. დაასხით მარცვლებს მდუღარე წყალი, შედგით და მაქსიმალურ სიძლიერეზე მომართეთ. ამზადეთ 7 წთ, აურიეთ და კიდევ 5 წთ ხარშეთ.

სითხის რაოდენობა
ფაფის სითხისთვის 1 ჭიქა მარცვლებზე 4 ჭიქა სითხე გამოიყენეთ. გარნირისთვის 3 ჭიქა 1 ჭიქა სიმინდზე.

რამდენი მოვხარშოთ?
ხარშვის ხანგრძლივობა მარცვლების სიდიდეზეა დამოკიდებული. მაღაზიებში გავრცელებული მარცვლები ძირითადად 30 წუთი მოხარშვას ექვემდებარება.

წყალზე თუ რძეზე?
სიმინდის ფაფა რძეზე იდეალური გადაწყვეტილებაა ბავშვის გემრიელი საუზმისთვის. მოამზადეთ და აჭამეთ იქამდე, სანამ არ გამაგრდა. ფაფა ხორცის ან თევზის გარნირადაც გამოდგება. განსაკუთრებით კარგია ბოლონეზის სოუსთან.

მზა კერძი შრება
რაც არ უნდა წყალი დაამატოთ, სიმინდის ფაფა შრება. თუმცა ღომისთვის და იტალიური კერძებისთვის ეს თვისება კარგად გამოსაყენებელია.

რა უნდა ვქნათ ფაფა რომ გაიხსნას?
შეწვით მარცვლები მშრალ ტაფაზე, მუდამ ურიეთ. შემდეგ ადუღებულ წყალში ჩაყარეთ და სუსტ ცეცხლზე მოხარშეთ.

რა ვქნათ თუ ფაფა დაიწვა?
გადაიტანეთ სუფთა ჭურჭელში შავ პურთან ერთად და დაახურეთ თავსახური. 20-30 წუთის შემდეგ არასასიამოვნო გემო და სუნი გაქრება.

პოლენტა (იტალიური ღომი)

პოლენტა — უნივერსალური კერძია, რომელსაც იტალიელები არამხოლოდ გარნირად, არამედ დესერტის სახითაც იყენებენ, ასევე პურის ნაცვლადაც. ყველაფერი მომზადების რეცეპტზეა დამოკიდებული. ის კი ბევრნაირია.

ინგრედიენტები
  • 150 გ მაგარი ყველი
  • 150 მლ ხორცის ბულიონი
  • 500 მლ წყალი
  • 300 გ ხორცის ფარში
  • 200 გ სიმინდის მარცვლები
  • 80 გ ხახვი
  • 1 ს.კ. ნაღების კარაქი
  • 500 მლ რძე
  • 100 გ სარდელი
  • შავი პილპილი
  • მარილი
მომზადება

რძე და წყალი შეურიეთ და გაათბეთ, არ მიიყვანოთ ადუღებამდე.

დაჭერით დიდ ჯამზე ყველი, სარდელი კუბიკებად და ხახვი წვრილად.

გამთბარი რძე დაასხით სიმინდის ფქვილს, დაახურეთ თავზე და 20 წუთი ნელთბილ ცეცხლზე ხარშეთ.

პარალელურად შეწვით ხახვი, დაამატეთ ფარში და იქამდე შეწვით სანამ მუქ ფერს არ მიღებს. დაამატეთ დაჭრილი სარდელების ნახევარი და კიდევ რამდენიმე წუთი წვით, შემდეგ დაასხით ბულიონი, დააყარეთ მარილი და პილპილი და ყველაფერი ერთად 15 წუთი თუშეთ.

მასა თანაბრად გაანაწილეთ , ზევით ყველის ნახევარი მოათავსეთ, შემდეგ ფარში, ფაფის მეორე ნაწილი და დარჩენი ყველი და სარდელი.

გამოაცხვეთ 220 გრადუსზე გაცხელებულ გაზქურაში 15 წთ.

პოლენრა მზადაა. სუფრასთან მიიტანეთ ცხელი.

კომენტარის დატოვება