სახლში თუ გაქვთ მიკროტალღური ღუმელი, მაშინ კარტოფილის მომზადება ამ მეთოდით შეგიძლიათ.

წარმოიდგინეთ, რომ გაქვთ საშუალება აირჩიოთ ერთი მავნე საკვები, რომელსაც ყოველდღიურად სხეულისთვის ზიანის მიყენების გარეშე მიირთმევდით. რა იქნებოდა? ალბათ, კარტოფილი ფრი! გაგახარებთ და გეტყვით, რომ ფრის მიკროტალღურ ღუმელში მომზადებისას, საკვებს სასარგებლოს გახდით.

აქ არაა ტონობით ზეთი, გაურკვეველი დამანატები და არომატიზატორები. ყველაფერი მაქსიმალურად მარტივი და გემრიელია.

ინგრედიენტები

კარტოფილი 3ც

ზეითუნის ზეთი 1ჩ.კ

მარილი, პილპილი გემოვნებით

ნივრის ფხვნილი

ქინძი

მომზადება

გაასუფთავეთ კარტოფილი. დაჭერით ჯოხებად. დაასხით წყალი და გააჩერეთ ამ მდგომარეობაში რამდენიმე წუთი.

კარტოფილი ქაღალდის ხელსახოცზე მოათავსეთ, რათა ზედმეტი ნალექი შეიწოვოს.

ნაჭრები თასზე გადაიტანეთ, დაამატეთ პილპილი და მარილი, წიწაკა, ნივრის ფხვნილი და ქინძი. აურიეთ.

დაამატეთ ზეითუნის ზეთი და კიდევ აურიეთ. გადაიტანეთ კარტოფილი მიკროტალღური ღუმლისთვის განკუთვნილ შუშის ლანგარზე.

მომართეთ მაქსიმალურ სიძლიერეზე და 5-8 წუთის განმავლობაში ამზადეთ. ამის გამეორება რამდენჯერმე დაგჭირდებათ, სანამ ნაჭრები რბილი არ გახდება.

სანამ ნაჭრები ცხვება, სოუსი მოამზადეთ. ყველაზე ტრადიციული ვარიანტია არაჟანი მდოგვით.