ხურმას კაპიკებში ვყიდულობ ბაზარში და ასეთ შესანიშნავ მურაბას ვამზადებ. აი, რეცეპტი

ზამთარს დარიჩინის სუნი აქვს და ის ტკბილია, როგორც ხურმა. წარმოგიდგენთ ხურმის მურაბის რეცეპტს, რომლითაც წელიწადის ცივ სეზონზე ძალიან ისიამოვნებთ.

არ აქვს მნიშვნელობა ხურმა რბილი იქნება თუ მაგარი. იცოდით, რომ ხურმა ცხოვრებას ახანგრძლივებს? მასში ბევრი ანტიოქსიდანტია, ებრძვის ინფექციურ და ონკოლოგიურ დაავადებებს და სასარგებლოა ფიზიკური თუ ფსიქიკური სისუსტის დროს. ეს წამალი სჯობს სამზარეულოში მუდამ გქონდეთ.

ინგრედიენტები

ხურმა 800გ

შაქარი 500გ

ლიმონი 1 ც

მომზადება

გარეცხეთ და კუბიკებად დაჭერით. თუ კურკები აქვს, ამოაცალეთ. დააყარეთ შაქარი, აურიეთ და 4 სთ დაუცადეთ, რათა წვენი გამოყოს.

მიღებულ წვენში უნდა მოხარშოთ ხილი. დაამატეთ შაქარი და ნელ ცეცხლზე დატოვეთ, 1სთ ურიეთ.

ლიმონი გაასუფთავეთ, დაჭყლიტეთ ბლენდერში ან უბრალოდ დაჭერით. დაამატეთ ხურმას და კიდევ 5წთ ხარშეთ.

მასა ერთგვაროვანი უნდა გახდეს, თითქმის კრემისებრი.

рецепт хурмового варенья

შეგიძლიათ ლიმნის გარდა, ჯანჯაფილი ან სხვა ხილიც დაამატოთ. ასევე, წარმატებით ეხამება თხილი, განსაკუთრებით ნუში. შეინახეთ მაცივარში.