მეორე დღეს სუპისგან ცარიელი ქვაბი დარჩება. ძალიან ნოყიერი და სასარგებლოა.

ცხელი სუპის მირთმევა ყოველდღეა შესაძლებელი. ეს სასარგებლოა!

სუპი ყველის ბურთულებით

კერძის დიეტური ვარიანტი – ესაა წყალზე ან ბოსტნეულის ბულიონზე მომზადება. უფრო მსუყე ქათმის სუპია ყველის ბურთულებით და მოხარშული ქათმის ნაჭრებით. მომზადების ხერხების მიუხედავად, სუპი მაინც შეუდარებელი გამოდის.

ინგრედიენტები:

2,5 ლ. ქათმის ბულიონი ან წყალი

1 დიდი ხახვი

1 სტაფილო

5 საშუალო კარტოფილი

4 ჩ.კ. ნაღების კარაქი

მწვანილი, მარილი, პილპილი გემოვნებით

ინგრედიენტები ბურთულებისთვის

100 გრ. ჰოლანდიური ყველი

1 კვერცხი

100–130 გრ. ფქვილი

2 ჩ.კ. მსუბუქი ნაღების კარაქი

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი

1. დაიწყეთ მომზადება ყველის ბურთულებით. ყველი დაჭერით. დაამატეთ კარაქი, ფქვილი, კვერცხი და მარილი. მიიღეთ მსუბუქი ცომისმაგვარი მასა, შედგით 30 წუთით მაცივარში.

2. ამასობაში კარტოფილი ნაჭრებად დაჭერით და ადუღებულ ბულიონში ჩადეთ. დაამატეთ მარილი და პილპილი. სტაფილო და ხახვი დაჭერით, ოდნავ შეწვით ბოსტნეული კარაქში და დაამატეთ სუპს.

3. გამოიღეთ მაცივრიდან ცომი და მიეცით პატარა ბურთულების ფორმა.

4. ისინი ქვაბში მორიგეობით ჩაყარეთ. აურიეთ და 5-10 წუთი ხარშეთ.

5. როცა ბურთულები მზად იქნება, დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და გამორთეთ გაზი.

კომენტარის დატოვება