ფენოვანი ცომი ღვეზელების, ორცხობილების და კრუასანების შესანიშნავი საფუძველია: ის რბილია და მასთან მუშაობა ბავშვისთვისაც მარტივია. მიეცით საშუალება თქვენს პატარას დაგეხმაროთ სამზარეულოში და მთელ რიგ საშინაო ტკბილეულს გამოაცხობთ! წარმოგიდგენთ ერთ მარტივ რეცეპტს.
ჩაის ცილის კრემით მომზადებული კრუასანები მიაყოლეთ, რომელიც პროცესში გემრიელ ბეზედ გადაიქცევა.
ინგრედიენტები
ნაღების კარაქი – 200გრხორბლის ფქვილი – 2ჭიქაკვერცხი – 2 ცალიარაჟანი – 0.5 ჭიქა
ლიმნის წვენი – 1 ს.კ.
შაქარი – 1 ჭიქა
ვანილი – გემოვნებით
შაქრის პუდრა – გემოვნებით
მომზადების წესი
1. ნაღების კარაქი კარგად გააცივეთ, შემდეგ აურიეთ ფქვილთან, დაამატეთ ლიმნის წვენი, არაჟანი და კვერცხის გული. ცომი მაცივარში 1-2 საათით გააჩერეთ.
2. გაცივებული ცილა ათქვიფეთ შაქართან და ვანილთან ერთად. ცომი გაყავით 3 ნაწილად. გააფართოვეთ თითოეული მათგანი და დაყავით. დატკეპნეთ სამკუთხედები ბეზეში, მიეცით კრუასანების ფორმა.
3. კრუასანები 180 გრადუსზე გაათბეთ, ოქროსფერ შეფერილობამდე. გააფორმეთ შაქრის პუდრით.თუ მასას ცოტაოდენ ბერძნულ თხილს დაუმატებთ, კიევის ტორტის მსგავსი დესერტი გამოგივათ.