აიღეთ ერთი ჭიქა მანი და ორი კოვზი პუდრა, ეს საკმარისია შესანიშნავი ბლინების მოსამზადებლად. აი რეცეპტი

ტორტი ყველას უყვარს, თუმცა მის მომზადებას საკმაო დრო სჭირდება და რთულია. გაცილებით იოლია და ბევრისთვის უფრო გემრიელი ბლინებით მომზადებული ტორტი. დღეს შემოგთავაზებთ ბლინების მომზადების განსხვავებულ მეთოდს – მანით. მანის ბლინები – იდეალური საფუძველია ბლინის ტორტისთვის.

ინგრედიენტები

  • ერთი ჭიქა მანი
  • ორი ს. კ. შაქრის პუდრა
  • ერთი ს. კ. საფუარი
  • 550ნ მლ წყალი
  • ერთი ჭიქა ფქვილი
  • ერთი ს. კ. გამაფხვიერებელი
  • ერთი ჩ. კ. მარილი
  • 2-3 ს. კ. ზეთი

მომზადება

  1. ღრმა თასში ჩაცერი ფქვილი. დაამატე მანი, შაქრის პუდრა, გამაფხვიერებელი და მშრალი საფუარი. კარგად აურიე და დაასხი თბილი წყალი.
  2. ჯერ ათქვიფე სათქვეფით, შემდეგ კი ბლენდერით. დააფარე საკვები ცელოფანი და დადგი თბილ ადგილას 40 წუთით.
  3. როცა მასა გაიზრდება თითქმის ორჯერ, კვლავ აურიე.

4. დაიწყე ბლინების მომზადება. ტაფა გააცხელე, მოუსვი ზეთი და ბლინები შეწვი ორივე მხრიდან. ისინი უნდა იყოს ფუმფულა და დაბრაწული.

ბლინებს შეგიძლია მოასხა რაიმე სიროფი, ან შოკოლადი და ისე მიიტანო სუფრასთან, შეგიძლია ააწყო ტორტი შესაბამისი კრემის დახმარებით.

გემრიელად მიირთვი და გაუზიარე რეცეპტი შენს მეგობრებსაც!