რასაც ჩვენ ახლა შემოგთავაზებთ არ სჭრიდება განსაკუთრებული ინგრედიენტები და მარტივადაც მზადდება. უბრალოდ ისიამოვნეთ. აი რეცეპტი

რეცეპტი, რომელსაც ახლა შემოგთავაზებთ, საკმაოდ მოსახერხებელია, ვინაიდან სჭირდება ცოტა დრო. ამათან, შეგიძლიათ ნებისმიერი სახის ხორცის გამოყენება – ეს იქნება საქონელი, ღორი თუ ფრინველი. საბოლოოდ კერძი გამოდის ძალიან რბილი და ნაზი იმდენად, რომ მირთმევისას დანის გამოყენებაც არ არის საჭირო.

ინგრედიენტები

  • 700 გ ღორის ხორცი
  • ასი გ მაგარი ყველი
  • 800 გ კარტოფილი
  • ორი ს. კ. მაიონეზი
  • ორი ს. კ. ბერძნული იოგურტი
  • ერთი თავი ხახვი
  • ერთი ს. კ. მდოგვი
  • მარილი და შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით
  • ზეთი საჭიროების მიხედვით

მომზადება

  1. ხორცი დაჭერი თხელ ნაჭრებად. დააფარე საკვები პარკი და დაბეგვე. შემდეგ წაუსვი მარილი და პილპილი ორივე მხარეს.

  1. კარტოფილი გაფცქვენი, გარეცხე და გახეხე მსხვილ სახეხზე. მოაცილე ზედმეტი სითხე. მოაყარე მარილი და აურიე.

  1. საცხობ ფორმას წაუსვი ცხიმი და მასზე გადაანაწილე კარტოფილის მასა.

  1. ხახვი დაჭერი ნახევარრგოლებად, მსუბუქად გაწურე და მოათავსე კარტოფილზე. ხახვის ფენა დაფარე ხორცის ფირფიტებით.

  1. სოუსის მოსამზადებლად ყველი გახეხე მსხვილ სახეხზე, შეურიე არაჟანი, იოგურტი და მდოგვი და კარგად აურიე.
  2. სოუსი თანაბრად გადაანაწილე ხორცის ფენაზე. დააფარე პერგამენტი ან ფოლგა და გამოაცხე 180 გრადუსზე 20 წუთის მანძილზე.

  1. შემდეგ მოაცალე ფოლგა და გააგრძელე ცხობა კვლავ 20 წუთი.

აღნიშნული სოუსის რეცეპტი ჩაინიშნე, ვინაიდან ის მრავალ გამოსაცხობ კერძს ძალიან უხდება.

გემრიელად მიირთვით ეს შესანიშნავი ცხელი სალათა და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!