წვნიანი ძალიან სასარგებლოა ორგანიზმისთვის. თუმცა ბევრ ადამიანს, ზრდასულსა თუ ბავშვს – ნაკლებად მოსწონს ის და მშრალი კერძის მირთმევას ამჯობინებს. ჩვენ შემოგთავაზებთ ისეთი ქათმის სუფის რეცეპტს, რომლის გასინჯვის შემდეგ სრულად შეიცვლით აზრს წვნიან კერძზე.
ინგრედიენტები
- 700 გ ქათმის ბარკალი
- ასი გ სტაფილო
- ნახევარი კგ კარტოფილი
- ორი ს. კ. ზეთი
- ასი გ მაგარი ყველი
- 70 გ წვრილი ვერმიშელი
- 3 ლ წყალი
- 150 გ ხახვი
- 50 გ კარაქი
- ასი გ ფქვილი
- ერთი ცალი კვერცხი
- მარილი გემოვნებით
მომზადება
- ქათმის ბარკალი გარეცხე, დაასხი წყალი, წამოადუღე და მოხადე ქაფი. ხარშე 40 წუთი.
- შეურიე ერთმანეთს დარბილებული კარაქი, კვერცხი, ფქვილი, გახეხილი ყველი და ცოტა მარილი. მოზილე ყველის ცომი და მოამზადე მისგან პატარა ბურთულები.
- ბოსტნეული გაფცქვენი და დაჭერი კუბებად. სტაფილო და ხახვი მოშუშე ზეთში 5-7 წუთის მანძილზე.
- ხორცი ამოიღე ბულიონიდან და ჩაყარე მასში მოშუშული ბოსტნეული და კუბებად დაჭრილი კარტოფილი. როცა წამოდუღდება – ყველის ბურთულები და მარილი. ხარშე 15 წუთი.
- ხორცს გამოაცალე ძვლები და დააბრუნე ბულიონში. ჩაამატე ვერმიშელიც და ხარშე 5 წუთი.
გადმოდგი და მოაყარე დაჭრილი მწვანილი გემოვნებით. უგემრიელესი წვნიანი მზად არის! შეგერგოთ!
გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!