თუ აღდგომის შემდეგ კვლავ დაგრჩათ მოხარშული კვერცხი, რომელიც ცოტა არ იყოს მოგბეზრდათ, გირჩევთ მოამზადოთ გერმანული სალათა. მისი ყველა შემადგენელი პროდუქტი უბრალო და ხელმისაწვდომია. თავად სალათა კი ათ წუთში მზადდება.
ინგრედიენტები
- ასი გ მწვანე ხახვი
- 6 ცალი კვერცხი
- 5 ცალი კიტრის მარინადი
- 2,5 ს. კ. მაიონეზი ან არაჟანი
- ერთი ს. კ. ძმარი
- ერთი ჩ. კ. ფრანგული მდოგვი
- მარილი და შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით
მომზადება
- მოხარშული კვერცხი გაფცქვენი და დაჭერი წვრილად, ასევე დაჭერი კიტრის მარინადი.
2. მწვანე ხახვი გარეცხე და დაჭერი ისიც წვრილად.
3. მაიონეზი, ძმარი და მდოგვი შეურიე ერთმანეთს. დაამატე მარილი და პილპილი.
4. ფართო ჯამში შეურიე ერთმანეთს კვერცხის მასა და მაიონეზის სოუსი. სულ ეს არის – სალათა მზადაა!
სურვილის მიხედვით ასეთ სალათს შეგიძლია დაამატო ქათმის ფილე ან სხვა ბოსტნეული. ძალიან სასიამოვნო ცივი კერძია!
გემრიელად მიირთვი და ეს მარტივი რეცეპტი გაუზიარე შენს მეგობრებს!