თუ თვლით რომ მაკარონით გამორჩეული კერძის მომზადება რთული ან შეუძლებელია ცდებით. უბრალოდ აიღეთ მაკარონი და ყველი და ამაში თავად დარწმუნდებით. აი რეცეპტი

მაკარონი უნიკალური პროდუქტია იმ მხრივ, რომ ყველა ინგრედიენტთან კომბინაციაში ძალიან გემრიელი გამოდის. არსებობს მისი განსაკუთრებით სადღესასწაულო ვარიანტები და ასევე მეტ-ნაკლებად მარტივი რეცეპტები.

დღეს შემოგთავაზებთ ტაფაზე გამომცხვარ მაკარონს კვერცხითა და ყველით, რომელიც საუკეთესოა როგორც სადილად, ასევე ვახშმად.

ინგრედიენტები

  • 200 გ მაკარონი
  • ასი გ მაგარი ყველი
  • 4 ცალი კვერცხი
  • 50 გ კარაქი
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. მაკარონი მოხარშე მარილწყალში ნახევრად.

  1. ცალკე გახეხე მაგარი ყველი მსხვილ სახეხზე. ასევე ათქვიფე კვერცხი მარილთან და პილპილთან ერთად.

  1. შეურიე ერთმანეთს მაკარონი, ათქვეფილი კვერცხი და გახეხილი ყველის ნახევარი.

  1. ტაფა გააცხელე და გააადნე მასზე კარაქი. მოათავსე მაკარონის მასა და თანაბრად გადაანაწილე.

  1. ღვეზელი ამზადე საშუალო ცეცხლზე ათი წუთის მანძილზე. სახურავი დააფარე. შემდეგ თეფშის დახმარებით მასა გადააბრუნე, მოაყარე დარჩენილი ყველი და აცხვე კვლავ 5 წუთი.

სუფრასთან მიიტანე ცხელი სახით. გემოთი ეს კერძი წააგავს პიცას. შეგიძლია დაამატო ცოტა ლორი ან ქათმის ფილე. ასევე ამ კერძისთვის შეგიძლია წინა დღეს მომზადებული მაკარონის მოხმარება.

გემრიელად მიირთვი და ასწავლე ეს რეცეპტი სხვებსაც!