აღდგომების მოახლოვებასთან ერთად რთულია გემრიელი გემრიელი პასკის შერჩევა, დიასახლისები კი ერიდებიან მის სახლში გამოცხობას. ამ რეცეპტში გთავაზობთ ისეთი მინანქრის რეცეპტს რომელიც არც ერთ შეძენილ პასკას არ ექნება. აი რეცეპტი

თეთრი მინანქარი ლამაზად გამოიყურება და განსაკუთრებით უხდება სააღდგომო პასკებს. მისი მომზადებისთვის გამოიყენება კვერცხის ცილის მინანქარი. თუმცა ნამცხვრის დაჭრისას ის იმსხვრევა. რაც შეეხება შაქრის პუდრისგან მომზადებულ მინანქარს, იგი მშვენივრად ინარჩუნებს ფორმას. თან სულ რაღაც ორი ინგრედიენტი სჭირდება.

ინგრედიენტები

  • ერთი ჭიქა შაქრის პუდრა
  • სამი ს. კ. წყალი

მომზადება

  1. შაქრისგან მომზადებული პუდრა გაცერი და ჩაყარე ქვაბში. დაამატე ცოტა თბილი წყალი.

  1. ქვაბი დადგი დაბალ ცეცხლზე და მუდმივად ურიე ნიჩბით, სანამ ტემპერატურა 40 გრადუსს არ მიაღწევს.

  1. ამ ეტაპზე შეგიძლია კონსისტენციის დარეგულირება – თუ მასა ძალიან თხელია, დაამატე პუდრა, თუ გასქელდა – ცოტა წყალი. თუ გსურს რაიმე საღებავის გამოყენება, აურიე თბილ მასაში.

შაქრის პუდრის მინანქარი მზად არის!

როგორც ნახეთ, რეცეპტი საკმაოდ მარტივია. ის საუკეთესი ვარიანტია მაშინაც, როცა არც კვერცხი გაქვთ სახლში და არც ჟელატინი. მინანქარს შეგიძლიათ დაამატოთ სხვადასხვა არომატიზატორი ან საღებავი, ასევე წყალს დაამატოთ რძე ან ალკოჰოლი – შეფარდებით 1:1.

გაუზიარეთ ეს მარტივი რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!