არ ჭირდება ძვირფასი ინგრედიენტები და მზადების პროცესიც სასიამოვნოა. გამოიყენეთ ბანანი, ფქვილი და მოამზადეთ უგემრიელესი ღვეზელი

ბანანისგან მრავალი გემრიელი დესერტის მომზადება შეიძლება. მისგან სასარგებლო და ქარვისფერი ღვეზელის გამოცხობა საკმაოდ მარტივია და არც ძვირფასი ინგრედიენტების გამოყენებას მოითხოვს.

ამ ღვეზელის გამოსაცხობად უმჯობესია გამოიყენოთ არა მოსახსნელი, არამედ მთლიანი საცხობი ფორმა.

ინგრედიენტები

  • 3 ცალი ბანანი
  • 275 გ ფქვილი
  • 210 გ კარაქი
  • 300 გ შაქარი
  • ათი გ ვანილის შაქარი
  • 4 ცალი კვერცხი
  • ასი გ არაჟანი
  • 5 გ გამაფხვიერებელი

მომზადება

  1. მინანქრის მოსამზადებლად 150 გ შაქარი ჩაყარე სქელძირიან ტაფაში და მუდმივი მორევით გაადნე დაბალ ცეცხლზე.

  1. ცხელ შაქარში ჩააგდე 60 გ კარაქი და კარგად აურიე.

  1. საცხობ ფორმას მოუსვი ცხიმი და მასში გადაიტანე ცხელი კარამელი.

  1. ბანანი დაჭერი რგოლებად და დაალაგე კარამელზე.

  1. ახლა მოამზადე ცომი. ამისთვის შეურიე დარჩენილი კარაქი, მარილი, შაქარი, ვანილი და ათქვიფე მიქსერით 5 წუთის მანძილზე.

  1. მიღებულ მასას დაამატე თითო კვერცხი და თან თქვიფე.

  1. შემდეგ შეათქვიფე არაჟანი. ჩააყარე ფქვილი და გამაფხვიერებელი და კვლავ კარგად ათქვიფე.

  1. ცომი გადაიტანე ბანანზე და თან ფორმა შეანჯღრიე.

  1. შედგი 180 გრადუსზე 30-40 წუთით.
  2. ჯერ კიდევ ცხელი ღვეზელი გადააბრუნე დიდ თეფშზე. გააციე და შემდეგ დაჭერი.

გემრიელად მიირთვი!