დაჭერით ბოსტნეული წვრილად, მოასხით ცომი და შედგით ღუმელში. სულ ცოტა ხანში არაჩვეულებრივი ღვეზელი მზადაა. აი რეცეპტი

 

ბოსტნეულის ღვეზელის მომზადება ღუმელში შესაძლებელია სულ რაღაც ნახევარ საათში. ერთი რაც უნდა გააკეთო – ეს არის ინგრედიენტების წვრილად დაჭრა, ზემოდან ცომის მოსხმა და ღუმელში შედგმა. ეს კერძი შეგიძლია მიირთვა როგორც სადილად, ასევე ვახშამზე.

ინგრედიენტები

  • ასი გ კარტოფილი
  • 50 გ წიწაკა ჩილი
  • 50 გ მწვანე ხახვი
  • 370 მლ რძე
  • 4 ცალი კვერცხი
  • 20 გ გამაფხვიერებელი
  • ასი გ ბულგარული წიწაკა
  • ასი გ პომიდორი
  • 20 გ ოხრახუში
  • 220 მლ ზეთი
  • 400 გ ფქვილი
  • 150 გ მაგარი ყველი
  • მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ღრმა თასში კარგად ათქვიფე კვერცხი, დაამატე რძე, რაფინირებული ზეთი, მარილი, პილპილი, ფქვილი და გამაფხვიერებელი. კარგად აურიე ნიჩბით.
  2. კუბებად დაჭერი ბულგარული წიწაკა, ჩილი, კარტოფილი, პომიდორი და 50 გ ყველი. წვრილად დაჭერი მწვანილი და მწვანე ხახვი. შეურიე ბოსტნეული ერთმანეთს.

  1. ბოსტნეულის ნარევი აურიე ცომის მასაში და ჩაასხი 29/21 სმ ზომის საცხობ ფორმაში.

  1. დარჩენილი ყველი გახეხე მსხვილ სახეხზე და მოაყარე ღვეზელს ზემოდან.

  1. ფორმა შედგი 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში დაახლოებით ნახევარი საათით.

ბოსტნეულის ეს ნოყიერი ღვეზელი იდეალურია იმ მხრივაც, რომ შეგიძლიათ ნებისმიერი პროდუქტის გამოყენება, რასაც კი თქვენს მაცივარში იპოვით, ბოსტნეულისა და ხორცის სახითაც კი. მისი მომზადება კი დამწყებ კულინარსაც გაუადვილდება.

გემრიელად მიირთვით და ეს შესანიშნავი იდეა გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებსაც!