ამის წაკითხვის შემდეგ ნამდვილად არ გაგიჭირდებათ ჩისქეიქის მომზადება

ჩიზქეიქის მომზადება საკმაოდ შრომატევადი პროცესია. ამის გამო ბევრი დიასახლისი უარს ამბობს მასზე. თუმცა არსებობს ერთგვარი ალტერნატივა – სწრაფად მოსამზადებელი პატარა ნამცხვრების სახით, რომელიც ძალიან მოსწონთ ბავშვებს. იმედია, თქვენც მოიხიბლებით პროცესის სიმარტივითა და მიღებული შედეგით.

ინგრედიენტები

  • 8 ცალი ბლითი
  • 360 გ ხაჭო
  • 700 მლ რძე
  • ათი გ ვანილი
  • ერთი ცალი კვერცხი
  • 100 გ ბატონი პური
  • 4 ს. კ. შაქარი
  • კარაქი გემოვნებით

მომზადება

  1. ბლითები ჩაალბე რძეში ათი წუთით. ბატონი პურის ნაჭრებს მოაჭერი ქერქი. ხაჭო, კვერცხი, შაქარი და ვანილი ათქვიფე ერთად. შეგიძლია გემოვნებით დაამატო მწიკვი მარილი, ქიშმიში ან ცუკატები.
  2. ჩარბილებული ბლითები ამოიღე რძიდან და გადაიტანე ქაღალდის ხელსახოცზე. როცა ცოტათი შეშრება, დაალაგე ცხიმმოსმულ საცხობ ფორმაზე.

  1. პურის რბილობი ჩაალბე რძეში და მსუბუქად გაწურე ხელისგულებით. შემდეგ ისინი მოათავსე ბლითების ფსკერზე. ამ ფუძიდან შიგთავსი არ გაჟონავს.
  2. ბლითები ამოავსე შგთავსით. დესერტი შედგი 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 20 წუთით. ხაჭო უნდა გასქელდეს და მსუბუქად დაიბრაწოს.

გამზადებული პატარა ჩიზქეიქები გამოიღე ღუმელიდან და დააფარე მშრალი ჩაის ტილო. ამგვარად გააშრე ათი წუთის განმავლობაში. დესერტი მიირთვით ჩაისთან ერთად მურაბით და დატკბით სასიამოვნო საღამოთი.

იმედია მოგეწონათ ეს მარტივი და მოსახერხებელი, ამავე დროს იაფი და გემრიელი რეცეპტი. თუ ასეა, გაუზიარეთ ის თქვენს მეგობრებსაც!