როგორ მოვამზადოთ კატლეტი ღვიძლისგან

ღვიძლისგან უამრავი სხვადასხვა კერძის მომზადებაა შესაძლებელი: სახლის ძეხვის, პაშტეტის, ბეფსტროგანოვის, ღვეზელის და სხვ.  თქვენ წარმოიდგინეთ თურმე კატლეტიც კი შესაძლოა გაკეთდეს ამ პროდუქტისგან.

ბევრს არ მოსწონს ღვიძლისთვის დამახასიათებელი სპეციფიური გემო და სუნი, თუმცა, მისი გაქრობა შესაძლებელია. ზოგს კი ეს კატლეტი მშრალი ეჩვენება, მაგრამ გარკვეული ინგრედიენტების დამატებით ამის გამოსწორებაც შეიძლება. გთავაზობთ ღვიძლის კატლეტის რეცეპტების სხვადასხვა ვარიანტს. შეარჩიეთ სათქვენო.

კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • 800 გ ქათმის ღვიძლი
  • ერთი ცალი ხახვი
  • ორი კბილი ნიორი
  • ერთი ცალი კვერცხი
  • ერთი ცალი სტაფილო
  • სამი ს. კ. ფქვილი
  • ორი ს. კ. ზეთი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ღვიძლი გარეცხე და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. დაამატე დაჭრილი ხახვი, ნიორი, გახეხილი სტაფილო.
  2. მიღებულ მასაში ჩაყარე ფქვილი და კარგად აურიე.
  3. გაცხელებულ ტაფაზე შეწვი ღვიძლის კატლეტი.

კატლეტი გოგრით

 

ინგრედიენტები

  • 500 გ ღორის ხორცი
  • 300 გ ქათმის ღვიძლი
  • 300 გ გოგრა
  • ერთი ცალი კარტოფილი
  • ერთი ცალი ხახვი
  • ორი ს. კ. საფანელი
  • ორი ს. კ. კეტჩუპი
  • ერთი კონა ოხრახუში
  • ერთი ჩ. კ. ძირა
  • სამი ს. კ. ზეთი
  •  მარილი, პილპილი და კორიანდრი გემოვნებით

მომზადება

  1. კარტოფილი, ხორცი, ღვიძლი ხახვი და ნიორი გაატარე ხორცსაკეპში, აურიე.
  2. დაამატე კეტჩუპი, საფანელი, დაჭრილი მწვანილი და ყველა საკმაზი.
  3. მიეცი კატლეტის ფორმა და შეწვი ზეთიან ტაფაზე.

კატლეტი ბოსტნეულით

ინგრედიენტები

  • ორი ცალი კარტოფილი
  • ოთხი ცალი სტაფილო
  • 500 გ ქათმის ღვიძლი
  • ერთი ცალი კვერცხი
  • ერთი ცალი ხახვი
  • 2-3 ს. კ. ფქვილი
  • 2-3 ს. კ. ზეთი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ფუმფულა კატლეტის მისაღებად ღვიძლს მოაცალე გარსი.
  2. მოხარშე სტაფილო და კარტოფილი, როცა ბოსტნეული გაცივდება, გაატარე ის ხორცსაკეპში. ასევე მოიქეცი ხახვისა და ღვიძლის მიმართ.
  3. დაამატე საკმაზი, ათქვიფე კვერცხი, ჩაყარე მასში ფქვილი და მოზილე ყველაფერი ერთად.
  4. მიეცი კატლეტის ფორმა და შეწვი ზეთში.

კატლეტი სოკოთი

ინგრედიენტები

  • 250 გ კარტოფილი
  • 500 გ საქონლის ღვიძლი
  • 150 გ ქამა სოკო
  • ერთი ცალი კვერცხი
  • ერთი ცალი ხახვი
  • 2-3 ს. კ. ზეთი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. მოხარშე კარტოფილი, ჩაჭყლიტე ის პიურეს სახით.
  2. ღვიძლი გაატარე ხორცსაკეპში.
  3. დაჭერი სოკო და ხახვი. მსუბუქად მოშუშე, შემდეგ კი შეურიე კარტოფილსა და ღვიძლს, შეანელე ის საკმაზით.
  4. ცხელ ზეთიან ტაფაში მიღებული მასა ჩააწყე კოვზით და შეწვი.

დაჭრილი ღვიძლის კატლეტი

ინგრედიენტები

  • 500 გ ქათმის ფილე
  • 250 გ ქამა სოკო
  • ერთი ცალი კვერცხი
  • ერთი ცალი ხახვი
  • 2-3 ს. კ. მანი
  • 2-3 ს. კ. ოხრახუში
  • 3 ს. კ. ზეთი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ქათმის ღვიძლი დაჭერი პატარა ნაჭრებად, შეურიე დაჭრილ ხახვსა და კვერცხს. დაამატე მანი, მარილი და პილპილი. დატოვე 15 წუთით.
  2. შემდეგ დაამატე დაჭრილი მწვანილი და აურიე.
  3. გააკეთე ხორცის ბურთები კოვზით და ნახევრად შეწვი ზეთში.
  4. გადაიტანე საცხობზე, მოაყარე დაჭრილი სოკო და გამოაცხე ნახევარი საათის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

კატლეტი ყველით

ინგრედიენტები

  • ერთი ქატოს ბატონი
  • ნახევარი ჭიქა რძე
  • ერთი კგ ქათმის ღვიძლი
  • სამი ცალი კვერცხი
  • 2-3 ცალი ხახვი
  • 2-3 ჭიქა წიწიბურას ფქვილი
  • 2-3 ს. კ. ზეთი
  • 200 გ მაგარი ყველი
  • მარილი, პილპილი, პიტნა და ბაზილიკი გემოვნებით

მომზადება

  1. პურს დაასხი რძე.
  2. ქათმის ღვიძლი გაატარე ხორცსაკეპში, მიაყოლე გაწურული პური და ხახვი.
  3. ათქვიფე კვერცხი, ჩააყარე ფქვილი, მარილი და საკმაზი.
  4. გააკეთე ხორცის ბურთები და შეწვი ნახევრად.
  5. გადაიტანე კატლეტი საცხობზე, მოაყარე მას გახეხილი ყველი და გამოაცხე 15 წუთის განმავლობაში.

კატლეტი ფარშით

ინგრედიენტები

  • 400 გ საქონლის ღვიძლი
  • 400 გ ხორცის ფარში
  • ერთი ცალი კვერცხი
  • ერთი ცალი ხახვი
  • სამი ს. კ. ზეთი
  • ნახევარი ჩ. კ. ნივრის ფხვნილი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ღვიძლი და ხახვი გაატარე ხორცსაკეპში, დაამატე კვერცხი და ხორცის ფარში. ჩააყარე ნივრის ფხვნილი და მარილი და პილპილი.
  2. გააკეთე ხორცის ბურთები და შეწვი ზეთში ორივე მხრიდან.

კატლეტი შვრიით

ინგრედიენტები

  • 500 გ ღორის ღვიძლი
  • 500 მლ რძე
  • ორი ცალი კვერცხი
  • ორი ცალი ხახვი
  • 20 გ არაჟანი
  • ნახევარი ჭიქა ფქვილი
  • ნახევარი ჭიქა შვრიის ფანტელი
  • სამი ს. კ. ზეთი
  • მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ღვიძლს დაასხი რძე, დატოვე 40 წუთით. შემდეგ გარეცხე და გაატარე ხახვთან ერთად ხორცსაკეპში. ამ მასას დაუმატე არაჟანი და კვერცხი, მარილი და პილპილი.
  2. შვრიის ფანტელი დაფქვი ყავის საფქვავში. ჩაყარე ფარშში და დაამატე ფქვილიც. გააკეთე ხორცის ბურთები და შეწვი ზეთში.

ქათმის, ღორისა თუ საქონლის ღვიძლის კატლეტები არაფრით არ არის უარესი ჩვეულებრივზე. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაგვიზიარეთ შთაბეჭდილებები კომენტარებში!

რეცეპტების ნაკრები გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებსაც!

კომენტარის დატოვება