როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი გარნირი კარტოფილისგან

უფრო წარმატებულ შეხამებას, როგორიცაა კარტოფილი ყველით, ნამდვილად ვერ მიაგნებთ. გამომცხვარი საჭმელები, ღვეზელები და გარნირები ამ პროდუქტებთან საოცარი გამოდის.

კარტოფილის გარნირი ყველით კი თურქულად პიკანტური, ფრანგულად კი ნაზია – თუ ერთფეროვნება მოგბეზრდათ, მიყევით ამ რეცეპტს.

ცხარე კარტოფილი ყველით

ინგრედიენტები

  • 0,5 კგ კარტოფილი
  • 1 კონა კამა
  • 200 გ მაგარი ყველი
  • 1 ჩ.კ. კამა
  • 1 ჩ.კ. შავი დაფქული პილპილი
  • 50 გ ნაღების კარაქი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 1 ჩ.კ. მარილი
  • მზესუმზირის ზეთი

მომზადება

  1. კარტოფილი გაასუფთავეთ და საშუალო ზომის კუბიკებად დაჭერით. ღრმა ჭურჭელში აურიეთ ის დაჭყლეტილ კამასთან და ყველთან ერთად, რომელიც ასევე საშუალო ზომის კუბიკებად უნდა იყოს დაჭრილი.
  2. მოაყარეთ ინგრედიენტებს წიწაკა, პილპილი და მარილი. დაუმატეთ მასას დაჭყლეტილი ნიორი და 2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი. აურიეთ ინგრედიენტები ხელით.
  3. გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ნაღების კარაქი. ჩადეთ მასში კარტოფილი. მოამზადეთ გარნირი ნახევარი საათით 180 გრადუსზე. მოაყარეთ კამა.

კარტოფილი «დოფინი»

ინგრედიენტები

  • 600 გ კარტოფილი
  • 200 გ მაგარი ყველი
  • 2 კვერცხი
  • 3 კბილი ნიორი
  • 1 ჩ.კ. მარილი
  • 1 ჩ.კ. მუსკატის თხილი
  • 1 ჩ.კ. შავი დაფქული წიწაკა
  • 250 მლ რძე
  • 80 გ კარაქი

მომზადება

  1. კარტოფილი გაასუფთავეთ და თხელ ნაჭრებად დაჭერით. ყველის ნაწილი მსხვილად გახეხეთ, ნიორი დაჭყლიტეთ. შეაერთეთ ინგრედიენტები ერთ ჭურჭელში. დაუმატეთ მუსკატის თხილი, მარილი და პილპილი.
  2. ფრთხილად აურიეთ ხელით. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი რძესთან ერთად. გამოსაცხობ ფორმას ნახევარი ნაღების კარაქი წაუსვით. მასზე მოათავსეთ კარტოფილის ერთი ფენა.
  3. ზევიდან მოაყარეთ ყველის ნაწილი, შემდეგ ისევ კარტოფილი, ყველი და კარტოფილი. გადაასხით კვერცხისა და რძის მასა, მოაყარეთ დარჩენილი ყველი.
  4. გარნირის ზევიდან ნაღების კარაქის კუბიკები მოათავსეთ. გამოაცხვეთ კერძი. მოამზადეთ 10 გრადუსზე გაცხელებულ გაზქურაში 40 წუთით.

ასეთი განსხვავებული და გემრიელი გარნირები – შესანიშნავი დანამატია ძირითად კერძზე. სცადეთ მიაყოლოთ ის სხვადასხვა სახეობის ხორს. ტანდემი გაგაოცებთ.