ალბათ ამ კერძით ძალიან გააოცებთ ოჯახის წევრებს და სტუმრებს!

ალბათ ამ კერძით ძალიან გააოცებთ ოჯახის წევრებს და სტუმრებს!

ინგრედიენტები:

ქათმის მკერდი 4 ც.

ქათმის ბულიონი 1/2 ჭიქა

დაჭყლეტილი ხახვი 4 თითი

მცენარეული ზეთი 3 ს.კ.

ძმარი 2 ს.კ.

გაგრის ჯემი ან მურაბა 2 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება:

  1. ქათმის მკერდს დააყარეთ მარილი და პილპილი, შეწვით ზეთში დიდ ცეცხლზე 3-4- წუთი ორივე მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე. დაახურეთ თავსახური, შეამცირეთ ცეცხლი მინიმუმამდე და ჩათუშეთ 5 წთ სრულ მომზადებამდე. მზა ქათმის მკერდი შეფუთეთ ფოლგაში სითბოს შესანარჩუნებლად.
  2. სოუსისთვის შეწვით ზეთში ხახვი სირბილემდე, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ჩაასხით ქათმის ბულიონი, დაამატეთ ძმარი და ხარშეთ 5 წთ. დაუმატეთ გარგარის ჯემი და საგულდაგულოდ აურიეთ.
  3. მიტანამდე დაჭერით და მოასხით სოუსი.

კომენტარის დატოვება