როგორ მოვამზადოთ ფუმფულა ბლინები

ბლინები ყველა ასაკში სიამოვნებას გვგვრის. ტკბილი, ფუმფულა, ჰაეროვანი….

ინგრედიენტები

480 გ ფქვილი

480 გ რძე ან წყალი

1 პატარა კვერცხი

14 გ საფუარი

17 გ შაქარი

9 გ მარილი

2 ს. კ. მცენარეული ზეთი

მომზადება

ცოტაოდენ თბილ რძეში გახსენით მარილი, შაქარი და წინასწარ შეზავებული საფუარი.

აურიეთ, გაცერით და შემდეგ შეუერთეთ დანარჩენი რძის მასას, გაათბეთ 35-40 გრადუსზე.

დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და კვერცხი.

შემდეგ აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

მოზელილი ცომი შეფუთეთ პირსახოცში და დატოვეთ თბილ ადგილას 1.5-2 საათით. ამის შემდეგ მოხსენით და მიეცით ცოტა დრო ამოფუვდეს.

ბლინები გამთბარ ღუმელის ლანგარზე მოათავსეთ, ზეთწასმულზე. ცომი კოვზს რომ არ ეკროდეს, წყალში ჩაალბეთ. გამოაცხვეთ ბლინები გაზქურაში 8-10 წუთით, 180-200გრადუსზე გაცხელებულში. მათი სისქე 5-6 მილიმეტრზე ნაკლები არ უნდა იყოს.

მირთმევის ტემპერატურაა 60-65 გრადუსი.