აიღეთ ფარში, ბულგარული წიწაკა და გამოაცხვეთ კატლეტები ამ რეცეპტით

ჩეულებრივი ვახშამი სადღესასწაულოდ რომ აქციოთ, ხანდახან ცოტაოდენი ფანტაზია და დრო გჭირდებათ. მაგალითად, ჩვეულებრივი კატლეტები ერთი ხრიკით ორიგინალურ კერძად გადაიქცევა. ამისთვის გამოიყენეთ ეს რეცეპტი. ადვილად დაანაყრებთ მთელ ოჯახს!

ინგრედიენტები

ღორის ფარში 500გ

ხახვი 2 ც

კარტოფილი 5 ც

საფანელის სუხარი 3 ს.კ.

კომბოსტო 300 გ

ბულგარული წიწაკა 1 ც

ნიორი 3 კბილი

ხახვი, ქინძი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.

მომზადება

ფარშის მოსამზადებლად ღრმა ჯამში დაჭერით 1 ხახვი, აურიეთ სუხართან და დატოვეთ რამდენიმე წთ. შემდეგ შეუერთეთ ღორის მასას, მარილს და ქინძს.

ცოტაოდენი რაოდენობის მზესუმზირის ზეთში შეწვით კომბოსტო, წვრილად დაჭრილი ხახვი და წიწაკა. მოაყარეთ მარილი და პილპილი.

ფარში გაყავით 8 თანაბარ ნაწილად, თითოეულ მათგანს მიეცით ოთხკუთხა ფორმა. ერთ ფენაზე დააწყვეთ კომბოსტოს შიგთავსი და წიწაკა, შემდეგ საკვების პარკის მეშვეობით რულეტად გადაახვიეთ.

კარტოფილი გაასუფთავეთ, დაჭერით რგოლებად და აურიეთ მარილთან, წიწაკასთან და ხახვთან. გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ნაღების კარაქი, დააწყვეთ მასზე მარტოფილი, ზევიდან კატლეტი. გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე 30 წუთით.

შეგიძლიათ დაახეხოთ ყველი ან მწვანილი. ასევე მოუხდება ტომატის ან არაჟნის სოუსი.