აი როგორ მოამზადოთ ჯემი წითელი მოცხარისგან

by ani

ყველას სწყინს, რომ წითელი მოცხარის სეზონი ძალიან მოკლეა. ისინი ძალიან მალე მწიფდებიან და შრებიან. როგორც კი შეამჩნევთ, რომ მათი კვირტები წითელი საყურეებით შეიმკო, საქმეს შეუდექით. შესაფერისი რეცეპტი ჩათვალეთ, რომ უკვე გაქვთ!

წითელი მოცხარის ვიტამინებით სავსე ჯემი საკმარისად სქელი კენკრაში პექტინის არსებობით გამოდის. გირჩევთ ის მულტსახარშ ქვაბში მოამზადოთ: ჭურჭელი საჭირო ტემპერატურა აყენებს, ინტენსიურ ადუღებას და დაწვას თავიდან გაცილებთ. ჯემი სასიამოვნო არომატს ინარჩუნებს.

ინგრედიენტები

წითელი მოცხარი 1.5 კგ

შაქარი 1.5 კგ

წყალი 200 მლ

მომზადება

მოცხარი გაასუფტავეთ, გარეცხეთ, მულტსახარში ქვაბის ჯამში გადაიტანეთ და წყალი დაასხით. ჩართეთ ხარშვის რეჟიმი და დრო 5 წუთზე დააყენეთ. ათვლა დუღილის მომენტიდან დაიწყება.

ამოიღეთ ჯამი ქვაბიდან და მასა ოდნავ გააცივეთ. კენკრა საცერზე მოათავსეთ და გაწურეთ. წვენი და პიურე კურკების და ყლორტების გარეშე უკან, მულტსახარშ ჯამში დააბრუნეთ.

დაუმატეთ შაქარი, აურიეთ. ჩართეთ მოთუშვის რეჟიმი დუღილის შემდეგ 10 წუთით. სანამ ჯემი იხარშება, ქილას და თავსახურს სტერილიზაცია გაუკეთეთ.

ცხელი პიურე ქილაში გადაასხით. თავი დაახურეთ და გასაცივებლად დატოვეთ.