ბევრი დაგიკარგავთ, თუ ბოსტნეულის ქაბაბი ჯერ არ გაგისინჯავთ. ჩვენ გასწავლით მის დამზადებას.

ზაფხული ბუნებაში დასვენებისთვის საუკეთესო პერიოდია. როცა აგარაკზე ან პიკნიკზე მეგობრებთან ერთად ხარ, მწვადი მუდამ აქტუალურ თემად რჩევა. იცოდით, რომ მისთვის ბოსტნეულიც გამოგადგებათ და გემრიელ, სასარგებლო კერძს მიიღებთ.

წარმოგიდგენთ რეცეპტს, რომელიც საზაფხულო სუფრას შეამკობს! ის მარტივი და ეფექტური გარნირია და ხორცის მოყვარულებსაც ძალიან მოეწონებათ. მის მოსამზადებლად აქტიური მოქმედება მხოლოდ 10 წუთს წაიღებს, დანარჩენი 1 საათი დამოუკიდებლად გამოცხვება. კარტოფილი და ყაბაყი ერთნაირი დიამეტრის აირჩიეთ.

ინგრედიენტები

კარტოფილი 5 ც

ცუკინი 2 ც

ნაღების კარაქი 50გ

როზმარინი 1 ჩ.კ.

ორეგანო 1 ჩ.კ.

ნიორი 2 კბ

მარილი

მომზადება

ხის ჯოხები (5-6ც) 20-30 წუთით წყალში ჩაალბეთ იქამდე, სანამ პროდუქტებს ააცვავთ. ისინი წყალს შეიწოვენ და გამოცხობა უფრო ადვილად მოხდება.

მოხარშეთ კარტოფილი მთლიანად მარილიან წყალში 10-15 წუთით. ცუკინი რგოლებად დაჭერით. მზა კარტოფილიდან გადაასხით წყალი, გააცივეთ და ასევე წრიულ ნაჭრებად დაჭერით. მორიგეობით ააცვით პროდუქტები ჯოხზე.

თითოეულ ჯოხი ფოლგაზე დადეთ, მოაყარეთ მარილი, როზმარინი და ორეგანო, კარაქის ნაჭერი და ნიორი. გადაახვიეთ ფოლგაში.

კოცონზე გამოაცხვეთ კარტოფილი ყაბაყით 45 წუთის მანძილზე. 10-15 წთ-ით ადრე მომზადებამდე ფოლგა მოხსენით, რათა ოდნავ შევარდისფრდეს. თუ სახლში ამზადებთ, გააკეთეთ იგივე 200 გრადსუზე გაცხელებულ ღმელში 30 წუთის მანძილზე.

მოამზადეთ ბოსტნეულის მწვადი და მცირე ტრაპეზსაც დღესასწაულად გადააქცევთ. ცუკინი შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ბეკონით, ვიჩნით, ყველით…