ოჯახი ვთანხმდებით, რომ იდეალურია. ეს შოკოლადის ნამცხვარი საგვარეულო წიგნში შევიტანეთ.

by ani

თუ შოკოლადი ძალიან გიყვართ, მთელ ფილას ნუ მიირთმევს. გამოიყენეთ მისი ნაწილი უგემრიელესი დესერტის მოსამზადებლად. ასეთი ჰაეროვანი ტკბილეული ჯერ არ გაგისინჯავთ, თუ გაგისინჯავთ, მის მომზადებას გაგიმხელთ. შოკოლადის მუსი ცხელ დღეებში თქვენს გულს დაადნობს და გაგაგრილებთ.

«შოკოლადის დესერტი ნაღებით» დასახელება უკვე გემრიელად ჟღერს. მოამზადეთ ეს სრულყოფილება უპრობლემოდ!

ინგრედიენტები

  • 100 გ შავი შოკოლადი
  • 1 ს.კ. კაკაოს ფხვნილი
  • 2 ს.კ. ცხელი წყალი
  • 250 გ რძე
  • 200 მლ ნაღები
  • 30 გ შაქარი
  • 50 გ შესქელებული რძე
  • 8 გ ჟელატინი

მომზადება

დაფხშვენით შოკოლადი. გამოიყენეთ წვრილი სახეხი.

გახსენით კაკაოს ფხვნილი ცხელ წყალში.

ჩაასხით ჭურჭელში რძე, ნაღები, შესქელებული რძე და დაამატეთ კაკაოს ფხვნილი და შაქარი. მიიყვანეთ რძიანი მასა ადუღებამდე. გამორთეთ ცეცხლი.

ჩაასხით მასში დაჭყლეტილი შოკოლადი და აურიეთ მასა, სანამ შოკოლადი მთლიანად არ გაიხსნება. მისი არომატისგან თავბრუ დაგეხვევათ.

გადაიტანეთ მასა ჭიქაში. გაადნეთ ჟელატინი ჭიქაში წყლიან ჭურჭელში ამ მიკროტალღურ ღუმელში. გადაასხით მასაში და კარგად აურიეთ.

გააცივეთ შოკოლადის მასა. სპეციალურ ფორმაში ჩააფინეთ ქაღალდი და დაასხით მასა.

დატოვეთ მუსი მაცივარში მთელი ღამით.

მზა დესერტი ნაღებითა და ჟელატინით პორციებად გაანაწილეთ და კაკაოს ფხვნილი დააყარეთ.

სტუმრებინამდვილად კმაყოფილები დაგრჩებიან!