დაპრესილ ხახვს ბევრ კერძი ამატებენ, მათ შორის სალათებში. მაგრამ, ამ ბოსტნეულის მძაფრი გემო და სურნელი ყველას არ მოსწონს.
წარმოგიდგენთ ერთ მარტივ ხერხს, რათა ხახვი კერძში დამატებამდე დაამარილოთ. მსგავსი დამუშავების შემდეგ ის გამოგადგებათ როგორც დამოუკიდებელი ლანჩი, ისე ხორცზე დანამატი ან პურთან მისაყოლებელი საშუალებაც კი. არომატული, ხრაშუნა და ტკბილი ხახვი ამ ბოსტნეულის მიმართ დამოკიდებულებას შეგიცვლით.
ძმარი გამოიყენეთ 9 %-იანი, წყალი აადუღეთ და გააცივეთ. წითელ და თეთრ ხახვს განცალკევებით ამარილებენ.
ინგრედიენტები
ხახვი 3 ც
წყალი 1 ჭიქა
ძმარი 4 ს.კ.
შაქარი 1 ს.კ.
მარილი
მომზადება
- ხახვი ნახევარწრეებად ან წრეებად დაჭერით.
- აურიეთ წყალი, ძმარი, მარილი და შაქარი.
- დაასხით ხახვს მარინადი და დატოვეთ 20 წთ.
- გადაასხით მარინადი – ხახვი მზადაა გამოსაყენებლად.
ცადეთ და დაამატეთ ვინეგრეტს დამარილებული ხახვი და გაოცდებით თუ როგორ შეიცვლება სალათის გემო.