დედის ნახელავის რეცეპტი ფქვილის და კვერცხის გარეშე

წარმოგიდგენთ რუსული, უკრაინული და ბელორუსული სამზარეულოს საყვარელ კერძს, რომელიც ბევრისთვის დედის ნახელავთან ასოცირდება.

როგორ მოვამზადოთ გემრიელი ფუმფულა ჩიზქეიქი

ეს არის განსაკუთრებული რეცეპტი, რომელიც გამოგადგებათ მაშინ, როცა სამზარეულოში პრაქტიკულად არაფერი გაქვთ დარჩენილი, ოჯახის წევრებს კი დესერტი სურთ.

ინგრედიენტები
  • 4–5 ს.კ. მანის მარცვლები
  • 2 ს.კ. შაქარი
  • 400 გ ხაჭო
  • მცენარეული ზეთი
  • მარილი

თუ გსურთ, ცომს ცუკატები, ქიშმიში ან წვრილად დაჭრილი ფინიკი დაამატეთ. ყველა ოჯახს თავისი კულინარიული ტრადიციები აქვს.

მომზადება

აურიეთ ხაჭო, შაქარი და მანის მარცვლები. თუ ხაჭო ძალიან თხელია, მეტი მანი დაუმატეთ. თუ მშრალია, ცორაოდენი რძე, წყალი ან კეფირი. აცადეთ ცომს ცოტახანი.

მოზილეთ და ეცადეთ ცომი წებოვანი და სუსტი არ იყოს.

მიეცით ცომს ბურთების ფორმა, ოდნავ ამოავლეთ ფქვილში. ზომა დამოკიდებულია იმაზე, თუ როგორი ფორმის მოგწონთ თავად. თუ პატარა ბავშვისთვის აკეთებს, მცირე ზომა ამჯობინეთ.

გააბრტყელეთ ბურთები ხელით.

გააცხელეთ ტაფა და დაასხით ზეთი. შეამცირეთ ცეცხლი საშუალომდე და დაიწყეთ ფუნთუშების შეწვა.

ასეთ დესერტს უხდება მურაბაც, შესქელებული რძეც და არაჟანიც. იდეალური საუზმეა მთელი ოჯახისთვის. მორჩენილი ფუნთუშები შეგიძლიათ მაცივარში შეინახოთ და საღამოს გააცხელოთ, თუმცა ზოგი მას ცივსაც ამჯობინებს.

კარგი საშუალებაა სამსახურში წასაღებად. შეგიძლიათ მწვანილიც შეურიოთ. არასტანდარტულ კერძზე საკუთარი ვარიაციების მოფიქრება საინტერესო გადაწყვეტილებაა.

კომენტარის დატოვება