წარმოგიდგენთ გემრიელ საუზმეს – ხაჭოს ღვეზელებს, რომელიც თქვენს საყვარელ დესერტად იქცევა.
ხაჭო სჯობს უცხიმო და ოდნავ მშრალი აირჩიოთ. თუ ის ძალიან რბილია, თავი მოხსენით და ცოტახანი დააყენეთ, რათა გაშრეს. მოამზადეთ ნელ ცეცხლზე და რამდენჯერმე გადაატრიალეთ.
ინგრედიენტები პატარა პორციისთვის
- 300 გ ხაჭო
- 1 კვერცხი
- 1 ს.კ. არაჟანი
- 2 ს.კ. შაქარი
- 1/4 ჩ.კ. მარილი
- 1/8 ჩ.კ. ვანილი
- 1/2 ჩ.კ. სოდა
- 1/2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
- 3 ს.კ. ფქვილი
- 2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი
- 2 ს.კ. შაქრის პუდრა
მომზადება
კარგად დაკეპეთ ხაჭო.
ღრმა ჯამში აურიეთ ხაჭო, კვერცხი, არაჟანი, შაქარი, სოდა, გამაფხვიერებელი, მარილი, ვანილი და ფქვილი. საგულდაგულოდ მოურიეთ. ფქვილი შეიძლება უფრო მეტი დაგჭირდეთ, დამოკიდებულია ხაჭოს კონსისტენციაზე.
სამუშაო ადგილზე ფქვილი დაყარეთ და ცომი მოზილეთ.
მიღებული მასიდან წვრილი ფორმები გაწელეთ.
დაჭერით სასურველ ზომებად.
შეწვით ტაფაზე ორივე მხარეს ოქროსფერ შეფერილობამდე.
მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
ბევრი დიასახლისი იბნევა, როცა რეცეპტში ერთდროულად სოდას და გამაფხვიერებელს ხედავს. მაგრამ, ამ შემთხვევაში პროპორციები ისეა შერჩეული, რომ ბალანსდება.