დედაჩემი ყოველთვის ამზადებს კომბოსტოს სწრაფ მარინადს, რომელიც აბსოლიტურად ყველას უყვარს. დამარილებული კომპოსტო ძმრით საოცრებაა!
ინგრედიენტები
- 2–3 კგ თეთრი კომბოსტო
- 9 ს.კ. შაქარი
- 1,5 ლ წყალი
- 200 მლ 9%-იანი ძმარი
- 2–3 სტაფილო
- 2 ს.კ. მარილი
- 5–6 კბილი ნიორი
- 1 ჩ.კ. დაფქული პილპილი
მომზადება
ჩაასხით ქვაბში წყალი, დაამატეთ მარილი, შაქარი, ძმარი, დაფქული წიწაკა. მიიყვანეთ ადუღებამდე.
გარეცხეთ კომბოსტო, დაჭერით და ყველა ღერო 8-10 ნაწილად გაყავით.
გაასუფთავეთ სტაფილო და გახეხეთ.
დაჭერით ნიორი.
გადაიტანეთ ყველა ბოსტნეული შესაბამის ჭურჭელში და დაასხით მარილწყალი.
როცა მარილწყალი შეიწოვება, ჭურჭელი კომბოსტოთი 1 ღამით მაცივარში მოათავსეთ. სურვილისამებრ საკმაზები მეტი გამოიყენეთ. ის ძალიან გემრიელი და პიკანტური გამოდის.