საღამოს კომბოსტოს ორი თავი დავჭერი – დილით მშვენიერი კერძი მქონდა მზად.

დედაჩემი ყოველთვის ამზადებს კომბოსტოს სწრაფ მარინადს, რომელიც აბსოლიტურად ყველას უყვარს. დამარილებული კომპოსტო ძმრით საოცრებაა!

ინგრედიენტები
  • 2–3 კგ თეთრი კომბოსტო
  • 9 ს.კ. შაქარი
  • 1,5 ლ წყალი
  • 200 მლ 9%-იანი ძმარი
  • 2–3 სტაფილო
  • 2 ს.კ. მარილი
  • 5–6 კბილი ნიორი
  • 1 ჩ.კ. დაფქული პილპილი
მომზადება

ჩაასხით ქვაბში წყალი, დაამატეთ მარილი, შაქარი, ძმარი, დაფქული წიწაკა. მიიყვანეთ ადუღებამდე.

გარეცხეთ კომბოსტო, დაჭერით და ყველა ღერო 8-10 ნაწილად გაყავით.

გაასუფთავეთ სტაფილო და გახეხეთ.

დაჭერით ნიორი.

გადაიტანეთ ყველა ბოსტნეული შესაბამის ჭურჭელში და დაასხით მარილწყალი.

როცა მარილწყალი შეიწოვება, ჭურჭელი კომბოსტოთი 1 ღამით მაცივარში მოათავსეთ. სურვილისამებრ საკმაზები მეტი გამოიყენეთ.  ის ძალიან გემრიელი და პიკანტური გამოდის.