უფრო წარმატებულ შეხამებას, როგორიცაა კარტოფილი ყველით, ნამდვილად ვერ მიაგნებთ. გამომცხვარი საჭმელები, ღვეზელები და გარნირები ამ პროდუქტებთან საოცარი გამოდის.
კარტოფილის გარნირი ყველით კი თურქულად პიკანტური, ფრანგულად კი ნაზია – თუ ერთფეროვნება მოგბეზრდათ, მიყევით ამ რეცეპტს.
ცხარე კარტოფილი ყველით
ინგრედიენტები
- 0,5 კგ კარტოფილი
- 1 კონა კამა
- 200 გ მაგარი ყველი
- 1 ჩ.კ. კამა
- 1 ჩ.კ. შავი დაფქული პილპილი
- 50 გ ნაღების კარაქი
- 2 კბილი ნიორი
- 1 ჩ.კ. მარილი
- მზესუმზირის ზეთი
მომზადება
- კარტოფილი გაასუფთავეთ და საშუალო ზომის კუბიკებად დაჭერით. ღრმა ჭურჭელში აურიეთ ის დაჭყლეტილ კამასთან და ყველთან ერთად, რომელიც ასევე საშუალო ზომის კუბიკებად უნდა იყოს დაჭრილი.
- მოაყარეთ ინგრედიენტებს წიწაკა, პილპილი და მარილი. დაუმატეთ მასას დაჭყლეტილი ნიორი და 2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი. აურიეთ ინგრედიენტები ხელით.
- გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ნაღების კარაქი. ჩადეთ მასში კარტოფილი. მოამზადეთ გარნირი ნახევარი საათით 180 გრადუსზე. მოაყარეთ კამა.
კარტოფილი «დოფინი»
ინგრედიენტები
- 600 გ კარტოფილი
- 200 გ მაგარი ყველი
- 2 კვერცხი
- 3 კბილი ნიორი
- 1 ჩ.კ. მარილი
- 1 ჩ.კ. მუსკატის თხილი
- 1 ჩ.კ. შავი დაფქული წიწაკა
- 250 მლ რძე
- 80 გ კარაქი
მომზადება
- კარტოფილი გაასუფთავეთ და თხელ ნაჭრებად დაჭერით. ყველის ნაწილი მსხვილად გახეხეთ, ნიორი დაჭყლიტეთ. შეაერთეთ ინგრედიენტები ერთ ჭურჭელში. დაუმატეთ მუსკატის თხილი, მარილი და პილპილი.
- ფრთხილად აურიეთ ხელით. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი რძესთან ერთად. გამოსაცხობ ფორმას ნახევარი ნაღების კარაქი წაუსვით. მასზე მოათავსეთ კარტოფილის ერთი ფენა.
- ზევიდან მოაყარეთ ყველის ნაწილი, შემდეგ ისევ კარტოფილი, ყველი და კარტოფილი. გადაასხით კვერცხისა და რძის მასა, მოაყარეთ დარჩენილი ყველი.
- გარნირის ზევიდან ნაღების კარაქის კუბიკები მოათავსეთ. გამოაცხვეთ კერძი. მოამზადეთ 10 გრადუსზე გაცხელებულ გაზქურაში 40 წუთით.
ასეთი განსხვავებული და გემრიელი გარნირები – შესანიშნავი დანამატია ძირითად კერძზე. სცადეთ მიაყოლოთ ის სხვადასხვა სახეობის ხორს. ტანდემი გაგაოცებთ.