ალბათ ამ კერძით ძალიან გააოცებთ ოჯახის წევრებს და სტუმრებს!
ინგრედიენტები:
ქათმის მკერდი 4 ც.
ქათმის ბულიონი 1/2 ჭიქა
დაჭყლეტილი ხახვი 4 თითი
მცენარეული ზეთი 3 ს.კ.
ძმარი 2 ს.კ.
გაგრის ჯემი ან მურაბა 2 ს.კ.
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება:
- ქათმის მკერდს დააყარეთ მარილი და პილპილი, შეწვით ზეთში დიდ ცეცხლზე 3-4- წუთი ორივე მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე. დაახურეთ თავსახური, შეამცირეთ ცეცხლი მინიმუმამდე და ჩათუშეთ 5 წთ სრულ მომზადებამდე. მზა ქათმის მკერდი შეფუთეთ ფოლგაში სითბოს შესანარჩუნებლად.
- სოუსისთვის შეწვით ზეთში ხახვი სირბილემდე, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ჩაასხით ქათმის ბულიონი, დაამატეთ ძმარი და ხარშეთ 5 წთ. დაუმატეთ გარგარის ჯემი და საგულდაგულოდ აურიეთ.
- მიტანამდე დაჭერით და მოასხით სოუსი.