აღმოსავლური გემრიელი ძირები დიდიხანია რაც წარმატებულად დამკვიდრდა ჩვენთან. ჯანჯაფილი ფართოდ გამოიყენება საკმაზის სახით, თუმცა ყურადღება უნდა გავამახვილოთ მის სამკურნალო თვისებებზე. პირველ რიგში, ჯანჯაფილი ბუნებრივი ანტიბიოტიკია, რომელიც გაციების დროს საუკეთესო პროფილაქტიკას წარმოადგენს. ასევე, ცხიმების დაწვასაც ემსახურება.
სწორედ ასეთი საშუალება გვინდა გაგაცნოთ. ჯანჯაფილი-ლიმნის ნარევის მომზადებით გათავისუფლდებით ზედმეტი წონისგან და ორგანიზმში დამცავი ფუნქციების სტიმულირებას მოახდენთ.
როგორ მოვამზადოთ
ინგრედიენტები
- 300–350 გ ჯანჯაფილი
- 1 ლიმონი
- 150–200 გ თაფლი
მომზადება
ჯანჯაფილის ფესვი გაასუფთავეთ, დაჭერით. ასევე ლიმონი, მოაშორეთ კურკები. ჩაყარეთ ინგრედიენტები ხორცსაკეპ მანქანაში ან დაჭყლიტეთ ბლენდერის მეშვეობით, დაამატეთ თაფლი და აურიეთ.
მზა მასა მოათავსეთ შუშის ჭურჭელში, დაახურეთ ტავზე და მაცივარში შეინახეთ. გამოიყენეთ 1 ჩ.კ. დღეში ნედლი სახით ან დაამატეთ ჩაიში.
ჯანჯაფილი, ისევე როგორც ნებისმიერი წამალი, ფრთხილად უნდა მიიღოთ. კუჭ-ნაწლავის ნებისმიერი დაავადებებისას უარი თქვით მასზე. სხვა შემთხვევებში ეს ნარევი აუცილებელია. ციტრუსის სასარგებლო თვისებები იმუნურ სისტემას ააქტიურებს და განსაკუთრებით ცივ სეზონს უხდება. თაფლი ყველა ორგანოს მუშაობის დარეგულირებას ახდენს. თავად ჯანჯაფილი უძლიერესი ინგრედიენტია, რომელიც არამხოლოდ ამაგრებს სხეულს, არამედ დაავადებებს ებრძვის.
ამ კოქტეილს ვიტამინების ბომბას უწოდებენ და რთულია უფრო ძლიერი კომბინაცია წარმოიდგინოთ. სჯობს მაცივარში შეინახოთ და ძალიან დიდხანს გაძლებს. მოახდენთ წონის დარეგულირებას, გაანთავისუფლებთ ორგანიზმს ტოქინებისგენ და ცუდი ქოლესტერინისგან. ასევე ითვლება, რომ ჯანჯაფილი გაახალგაზრდავებას უწყობს ხელს.