ჯანმრთელი რაციონალური კვება ნებისმიერ ასაკში მნიშვნელოვანია, გასანკუთრებით 40 წლის შემდეგ. ამ ასაკში კვების რაციონის სწორად შერჩევა დაბერების პროცესს შეანელებს და დაავადებების განვითარების რისკს მინიმუმამდე დაიყვანს.
წარმოგიდგენთ პროდუქტებს, რომლებიც აუცილებლად უნდა მიიღოთ და რომლებზეც უარი უნდა თქვათ, რათა ახალგაზრდობა და ფიზიკური აქტივობა შეინარჩუნოთ.
კვება 50 წლის შემდეგ
როგორ ვიკვებოთ სწორად, მაშინ როცა 40 წლის ვხდებით, ბევრ ქალს და მამაკაცს აინტერესებს. სწორედ ამ ასაკშ უნდა შეიცვალოთ რაციონი, უარი თქვათ მავნე პროდუქტებზე და დაამატოთ ისინი, რომლებიც ახალგაზრდობას და ჯანმრთელობას შეგინარჩუნებენ.
დიეტოლოგები ამტკიცებენ, რომ როცა ორგანიზმის დაბერება იწყება, რაციონში ცილების რაოდენობა უნდა შემცირდეს ხორცის ხარჯზე!
ხორცი მდიდარია ამინომჟავებით, თუმცა ამავდროულად ძელი და დაავადებული უჯრედების გაქრობის პროცესს ანელებს. მსგავსი მუდმივი ქმედება ონკოლოგიური და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარებას შეუწყობს ხელს, ასევე ანთებას, დიაბეტს, ათეროსკლეროზს…
საჭიროა ბალანსი. საუკეთესო ხერხია გამოიყენოთ მცენარეული ცილები, განსაკუთრებით ლობიო. პარკოსანი მცენარეები ქალების ჯანმრთელობის და სილამაზის წყაროა. ისინი მდიდარია B ჯგუფის და A ვიტამინით, შეიცავენ კალციუმს და რკინას.
ლობიო სოლიდური რაოდენობის ფიტოესტროგენებს შეიცავს, რომელიც ესტროგენის ნაკლებბოას აღადგენს. ის კი პასუხს აგებს ქალის რეპროდუქციულ ფუნქციაზე და განწყობაზე. ლობიო შეუფასებელია!
დიდი ხნის სიცოცხლის საიდუმლო მარტივია: ბედნიერად ცხოვრებისთვის შეიყვარეთ ლობიო!
მის მომზადებამდე საგულდაგულოდ გარეცხეთ. მოხარშვისას 2 აუცილებელი წესი დაიცავით: იმისთვის, რომ წრაფად და კარგად მოიხარშოს, ცივ წყალში უნდა გაავლოთ. ასევე არ გამოიყენოთ დამატებითი ინგრედიენტები მჟავეს გემოთი. მსგავსი ქმედება გააფუჭებს მის გემოს.