ცილოვან პროდუქტებს შორის კვერცხის ცილა ყველაზე ადვილად გადასამუშავებელია. მსოფლიო ჯანმრთელობის ორგანიზაციებიც ასახელებენ მას როგორც ეტალონს.
ცილის სარგებელი
კვერცხის ცილის მღება განსაკუთრებით სასარგებლოა 40-45 წელზე უფროსი ადამიანებისთვის. ის არ ამძიმებს კუჭს ხორციანი კერძების მსგავსად.
ქათმის კვერცხის ცილა 85%ით წყლისგან, 12%ით ცილისგან, 0.3 %ით ცხიმისგან და 0.7%ით ნახშირწყლებისგან შედგება. ასევე მის შემადგენლობაშია ჯგუფი B-ს ვიტამინები, ისინი ზრდიან თმას, ფრჩხილებს და წონას ნორმაშ ამყოფებენ.
ცილა გახდომისთვის
ბევრი დიეტოლოგი პაციენტებს ვახშამზე 2 კვერცხის ცილას ურჩევს. ღამის განმავლობაში ეს პროდუქტი ორგანიზმში ამინომჟავებს დაუჭერს მხარს და სასარგებლო ჰორმონებს გამოყოფაში დაეხმარება.
კვერცხის ცილაში მინიმალური რაოდენობის ცხიმი და ნახშირწყალია, ამიტომაც ადამიანი რეგულარულად გახდება. ასევე, ექიმები გვირჩევენ მივიღოთ ის ავადმყოფობის შემდეგ, რათა იმუნური სისტემა გავაუმჯობესოთ.
სისხლის წნევა
ცილაში განსაკუთრებული ნივთიერება პეპტიციდია. ის სისხლის წნევას ნორმაში ამყოფებს. ამიტომაც, ისინი ვისაც წნევა ხშირად უწევს, აუცილებლად უნდა მიიღონ კვერცხის ცილა.