ეს ქალბატონი ყოველდღე ჭამდა 1 ავოკადოს მთელი წლის განმავლობაში! 1 თვის შემდეგ მას საოცარი რამ დაემართა

მსუბუქ და წვნიან ავოკადოს ახლა მთელს მსოფლიოში აფასებენ და ჯანსაღი ცხოვრების მთავარ კომპონეტად მიჩნევენ. მის სარგებლიანობაზე საუბრობენ ექიმები და მეცნიერები.

როგორ შეიძლება ცხიმიანი პროდუქტი სასარგებლო იყოს? დიეტოლოგები ხსნიან რომ ყველა ცხიმი მავნე არაა. ზოგიერთ მათგანს მავნე ქოლესტერინისგან განთავისუფლება და გულის დაცვა შეუძლია. ასეთია ავოკადოში შემავალი ცხიმებიც.

ავოკადო ვიტამინ A-და და E-ს, კალიუმს შეიცავს. არამარტო ხილი, არამედ ნამდვილი ვიტამინური ბომბაა. მდიდარი შემადგენლობის წყალობით ავოკადო ორგანიზმს ბევრი ავადმყოფობისგან ათავისუფლებს.

გულ-სისხლძარღვთა სისტემა
გულის დაავადებები მსოფლიოში ნომერ პირველი მკვლელია. მილიონობით ადამიანი იტანჯება გულის პრობლემებით. ამიტომაც საჭიროა რაციონს ავოკადო დაამატოთ.

მის შემცველობას ნორმაში მოჰყავს წყლისა და მარილის ბალანსი ორგანიზმში, ასევე რეკომედირებულია წნევიანი ადამიანებისთვის, რადგანაც მას მისი დაგდება შეუძლია.

გახდომა
თურმე ცხიმი წონის კლებაში გვეხმარება. ავოკადო ამცირებს მადიანობას და მაძღარის შთაბეჭდილებას გიქმნით.

ონკოლოგიური დაავადებები
ავოკადო ორგანიზმს ბევრი ფიტოქიმიური ნაერთით ავსებს, რომლებიც კიბოს გავრცელების საშუალებას ამცირებენ.

კანი და თვალები
ავოკადო ორგანიზმის დაცვაში დიდ როლს თამაშობს. ისინი კანს ულტრაიისფერი სხივების ზემოქმედებას აცილებენ თავიდან. საინტერესოა, რომ ორგანიზმი ავოკადოს უფრო მარტივად შტანთქავს, ვიდრე სხვა ხილსა და ბოსტნეულს.

იმუნიტეტი

ვიტამინი C-ს შემცველობა იმუნიტეტს არეგულირებს. სასარგებლოა გრიპის პერიოდში, ასევე აღადგენს ძალებს ავადმყოფობისას.

მოამზადეთ სენდვიჩები, უბრალოდ ჭამეთ კოვზით ან ჩართეთ საუზმის რაციონში. წარმოგიდგენთ ერთ რეცეპტს, რომელიც იდეალურ საუზმედ იქცევა.

ინგრედიენტები
  • 4 კვერცხი
  • 1 ავოკადო
  • 4 ბეკონის ნაჭერი
  • 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • შავი პილპილი
  • მარილი
მომზადება
  1. გაათბეთ ღუმელი 190 გრადუსზე. გამოსაცხობი ფორმები ზეითუნის ზეთით დანამეთ.
  2. გააცხელეთ ტაფა და შეწვით ბეკონი. თუ დიეტას იცავთ, მოხარშული ხორცით ჩაანაცვლეთ.
  3. ავოკადო დაჭერით და ფორმებში გაანაწილეთ. დაადეთ ბეკონი, ზევიდან დაატეხეთ კვერცხი. დაამარილეთ, დააპილპილეთ და ღუმელში გაუშვით. 5 წუთი გამოაცხვეთ. საუზმე მზადაა!

ამ ხილში ყველაფერი სსარგებლოა, კურკაც. საჭიროა მხოლოდ რეგულარულად მოიხმაროთ ხილი და მუდამ ჯანმრთელი იქნებით.

კომენტარის დატოვება