რა მოხდება თუ ყოველდღე შეჭამთ თხილეულს?

სინთეტიკური მედიკამენტების გამოგონებამდე ადამიანები იმით მკურნალობდნენ, რასაც ბუნება სთავაზობდათ. სახალხო მედიცინის ერთ-ერთი ყველაზე ხშირად გამოსაყენებელი ინგრედიენტი თხილია. წარმოგიდგენთ იმ თხილის სახეობებს, რომლებიც ყველაზე სასარგებლოა და სჯობს რაციონში დაამატოთ.

თხილი ღირებულია სასარგებლო ნივთიერებებითა და მინერალებით.  ქალებს დიეტოლოგები ხშირად ურჩევენ თხილს წონასთან საბრძოლველად. პროდუქტი ქალის ორგანიზმს საჭირო ცილებით, ცხიმებითა და მინერალებით კვებავს. ეს პროდუქტი სასარგებლოა გულისა და სისხლძარღვებისთვის. ნიგოზი კი სასარგებლოა თმისა და კანისთვის.

აღსანიშნავია, რომ მამაკაცებისთვის ყველა სახეობის თხილია რეკომენდირებული. განსაკუთრებით კარგი იქნება თუ რაციონში მიწის თხილს და ბერძნულ თხილს დაამატებთ. ისინი მამრობითი სქესის წარმომადგენელთა ჯანმრთელობას აძლიერებენ. ძალიან კარგი პროდუქტია სპორტსმენებისთვის და მათთვის, ვინც ფიზიკურად იტვირთება.

თხილი სასარგებლოა ორსულებისთვისაც, რადგანაც აძლიერებს დედის და ბავშვის ჯანმრთელობას.

მათ, ვისაც გახდომა სურს, დიეტოლოგები ნუშს ურჩევენ. ის ორგანიზმს მაღალკალორიული კერძის მოთხოვნილებას უხშობს.

ექიმები დარწმუნებულები არიან, რომ თხილი და კაკალი ბავშვის რაციონში ცხოვრების პირველივე წელს უნდა ჩართოთ. პირველ რიგში ისინი მთელ რიგ მინერალურ-ვიტამინურ კომპლექსს შეიცავენ. მეორე რიგში, ბევრ საჭირო ამინომჟავას, რომელსაც სხვა პროდუქტში ვერ იპოვნით.

ამასთან მთლიანი კაკალი 3 წლამდე მაინც არ მისცეთ, რადგანაც შესაძლოა გადაეყლაპოს. მათი დაქუცმაცება ან რომელიმე კერძში შეტანა კი რეკომენდირებულია. განსაკუთრებით აქტუალურია ზამთარში, როცა ორგანიზმი დასუსტებულია.

ყველაზე სასარგებლო თხილის სახეობები:

  1. ნედლი ტყის თხილი
    ის შეუცვლელი ინგრედიენტია გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის, რადგან კალიუმსა და მაგნიუმს შეიცავს. ბევრი ნახშირწყლის გამო დიაბეტით დაავადებულებისთვის აუცილებელი პროდუქტია.
  2. ბერძნული თხილი
    ადამიანის ტვინის მსგავსი ფორმის თხილი სასარგებლოა როგორც ღვიძლისთვის ასევე გულისთვის. ისინი ქოლესტერინის ხარისხს ამცირებენ, ამაღლებენ პოტენციას, გამოიყენებიან ათეროსკლეროზის სამკურნალოდ. აუმჯობესებენ მეხსიერებას.
  3. ნუში
    მაგარი და ტკბილი ნუში მცენარეული ცილის წყაროა, იმდენივე რაოდენობის, რამდენიც ხორცში. გაციებისას, ხველებისას თუ ნერვული აშლილობისას ის ორგანიზმს მნიშვნელოვნად შველის. აძლიერებს იმუნიტეტს, ამიტომაც დაავადებების პროფილაქტიკისთვის რეკომენდირებულია.
  4. ბრაზილიური თხილი
    მასში შემავალი სასარგებლო ნივთიერებები სისხლში შაქრის დონეს არეგულირებენ და ქოლესტერინს ამცირებენ. გამოიყენება ონკოლოგიური დაავადებების პროფილაქტიკისთვის, შველის დეპრესიას, აწყნარებს ნერვულ სისტემას.
  5. არაქისი
    ფოლიუმჟავის შემცველობის არაქისი ორგანიზმში უჯრედების აღდგენას ემსახურება. პროდუქტი გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის შეუცვლელი ინგრედიენტია, სასარგებლო კუჭ-ნაწლავის ტრაქტისთვის, მაგალითად გასტრიტის ან წყლულის დროს.
  6. კეშიუ
    ეს პროდუქტი თავის ტვინისთვის მართლაც აუცილებელია. მისი დელიკატური გემო ძალიან მოსწონთ ბავშვებს, ამიტომაც პირველად თხილის ეს სახეობა გააცანით.
  7. მაკადამია
    ძვირადღირებული, თუმცა ძალიან კალორიული და სასარგებლო თხილი. გამოდევნის ქოლესტერინს, უმკლავდება შაკიკს და კურნავს დამწვრობას. დადებითად აისახება კანის მდგომარეობაზე, ასწორებს ნაოჭებს.

ნამდვილად ღირს თხილი ხშირად მიირთვათ. მაგრამ, გახსოვდეთ, რომ გადაჭარბებული რაოდენობით სასარგებლო პროდუქტებიც საშიში და მავნებელია. ყველაფერი ზომიერად უნდა მიიღოთ!