ნიგვზის ზეთის 9 სასარგებლო თვისება

ნიგვზის ზეთის მოხმარებამ შეიძლება გააუმჯობესოს გულის ჯანმრთელობა, შეამციროს სისხლში შაქარი და ჰქონდეს კიბოს საწინააღმდეგო ეფექტიც კი.

მას აქვს თხილის, დელიკატური არომატი და შეიცავს ნიგოზში არსებულ ზოგიერთ სასარგებლო საკვებ ნივთიერებას და ნაერთს, მათ შორის უჯერ ცხიმოვან მჟავებს და მცენარეულ ნაერთებს, სახელწოდებით პოლიფენოლებს.

ერთი სუფრის კოვზი ნიგვზის ზეთი შეიცავს 1,41 გრამზე მეტ ომეგა 3 ცხიმოვან მჟავას. სწორედ ამიტომ, ომეგა 3, მათ შორის ნიგვზის ზეთში შემავალი ნივთიერებები, შეიძლება ებრძოდეს კანის ანთებით დაავადებებს და ხელი შეუწყოს ჭრილობების შეხორცებას.

ნიგვზის ზეთის მოხმარება ზრდის არსებითი ცხიმოვანი მჟავების მიღებას, რომლებიც სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია კანის ჯანმრთელობისთვის. ნიგვზის ზეთმა შეიძლება ხელი შეუწყოს მაღალი წნევის შემცირებას. ასევე შეიძლება გააუმჯობესოს სისხლში შაქრის ცუდი კონტროლი, რომელიც დაკავშირებულია ტიპი 2 დიაბეტთან.

დროთა განმავლობაში, სისხლში შაქრის არამართულმა დონემ შეიძლება გამოიწვიოს თვალისა და თირკმელების დაზიანება, გულის დაავადება და ინსულტი, საკვების მიღება, რომელიც ამცირებს სისხლში შაქარს, მათ შორის ნიგვზის ზეთი, დაგეხმარებათ ამ გართულებების თავიდან აცილებაში

ტიპი 2 დიაბეტის მქონე 100 ადამიანზე ჩატარებულმა ერთმა კვლევამ აჩვენა, რომ 1 სუფრის კოვზის (15 გრამი) ნიგვზის ზეთის ყოველდღიურად მოხმარება 3 თვის განმავლობაში მნიშვნელოვნად ამცირებს სისხლში შაქრისა და ჰემოგლობინის A1c დონეს, რაც გაზომავს სისხლში შაქრის ხანგრძლივ პერიოდს, საწყის დონესთან შედარებით.

ნიგვზის ზეთში შემავალი გარკვეული ნაერთები ხელს უშლის ზოგიერთი კიბოს პროგრესირებას. თუმცა, საჭიროა უფრო ვრცელი კვლევა, რომელიც ფოკუსირებულია ნიგვზის ზეთის ეფექტებზე ადამიანებზე, სანამ დასკვნის გაკეთება შესაძლებელი იქნება მისი კიბოს საწინააღმდეგო ეფექტის შესახებ.

მას, როგორც წესი, აქვს ღია ფერი და დელიკატური, თხილის გემო. ყველაზე მაღალი ხარისხის ნიგვზის ზეთები ცივად დაწურული და არარაფინირებულია.
არ არის რეკომენდირებული ნიგვზის ზეთის გამოყენება მაღალ სითბოზე მომზადებისთვის. ნიგვზის ზეთის გამოყენება შესაძლებელია სალათის სოუსებში და სხვა ცივ კერძებში

ამრიგად, ნიგვზის ზეთის მოხმარებამ შეიძლება გააუმჯობესოს სისხლში შაქრის დონე და გააძლიეროს გულის ჯანმრთელობა.

კომენტარის დატოვება