ორიგინალური გემოს გარდა, ეს ლიქიორი სასარგებლო თვისებებით გამოირჩევა: შეუძლია შეამციროს სისხლის წნევა, გააძლიეროს იმუნიტეტი, გაასუფთაოს ორგანიზმი ტოქსინებისგან.
სასმელს “100 ფოთოლი” ყველაზე მეწვრილმანე გურმანებშიც გაიყოფთ. ყველას დააინტერესებს თუ რისგან მზადდება ის და თავისით ნამდვილად ვერავინ გამოიცნობს.
ინგრედიენტები
- შავი მოცხარის 33 ფოთოლი
- ალუბლის 33 ფოთოლი
- ჟოლოს 33 ფოთოლი
- 1 ჭიქა შავი ასფურცელას კენკრა
- 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილი
- 0,5 ლ არაყი
- 1 ჩ.კ. ლიმონმჟავა
მომზადება
საგულდაგულოდ გარეცხეთ ყველა ფოთოლი და დიდ ქვაბში მოათავსეთ.
დაასხით 800 მლ წყალი, დაახურეთ სახურავი და ნელ ცეცხლზე დადგით. მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ ზუსტად 30 წთ.
გაცივეთ და ფოთლები საცერზე მოათავსეთ, კოვზით მსუბუქად დააწექით.
ფოთლებისა და კენკრის მასა შეგიძლიათ გადაყაროთ. აღარ დაგჭირდებათ.
დარჩენილ სითხეს დაუმატეთ შაქარი და ლიმონმჟავა. მსუბუქად გაათბეთ რათა გაიხსნას.
გაციებულ ხსნარს დაასხით არაყი.
გაწურეთ სასმელი მარლის რამდენიმე ფენაში. ეს მას ნალექს მოაშორებს. სასმელი უფრო გემრიელი და მიმზიდველი შესახედაობის იქნება.
ე სრეცეპტი გენიალურია: 4 ჭიქა შაქარი, 4 ჭიქა წყალი, 4 ჭიქა კენკრა და 4 ჭიქა არაყი. მისი დავიწყება რთულიც კია.