რა უნდა ხორცის დამარილებას? აადუღე წყალი, დაუმატე საკმაზები და დატოვე რამდენიმე დღით. ეს კულინარიული ტექნიკა ყველა დიასახლისისთვისაა ნაცნობი. ხორცი გემრიელი და რბილი გამოდის. მაგრამ, რას ფიქრობთ უნარების გაუმჯობესებაზე?
წარმოგიდგენთ საქონლის ხორცს ბრაზილიურად. ადგილობრივებმა იქ იციან ხორციც, საკმაზებიც და გამოცხობისთვის სწორი ტემპერატურაც. აი რატომაა ხორცი ამ რეცეპტით ყოველთვის იდეალური: გემო, არომატი, გარენბული იერ-სახე მოწოდების სიმაღლეზეა. გადაინაცვლეთ ცხელ ქვეყანაში გემრიელი სამზარეულოთი და ამისთვის არ დატოვოთ საკუთარი სახლი.
ინგრედიენტები
საქონლის ხორცი 700გ
თეთრი მშრალი ღვინო 200მლ
თეთრი ღვინის ძმარი 100მლ
ზეითუნის ზეთი 100მლ
როზმარინი 1 ჩ. კ.
მარილი, შავი პილპილი
მომზადება
აურიეთ სამი თხევადი ინგრედიენტი: ღვინის ძმარი, ღვინო და ზეითუნის ზეთი. ნარევს დაუმატეთ როზმარინი და პილპილი. მარინადი ხორცისთვის მზადაა.
გარეცხეთ ხორცი. გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცით და მიღებული მარინადი ორი საათი მოათავსეთ. თუ გაქვთ დრო, უფრო მეტი ხანი დატოვეთ.
აიღეთ წვა გამტარი ფორმა. სასურველია მაღალი. გადაიტანეთ მასში ხორცი და დაასხით მარინადის მეოთხედი. აუცილებლად შეფუთეთ ხორცი პერგამენტში. ქაღალდს მარილის მთა დაადეთ.
გაზქურის ტემპერატურა დააყენეთ 195 გრადუსზე. გამოაცხვეთ ზორცი 30 წუთის მანძილზე. დაჭერით წვრილ ნაჭრებად და სუფრასთან მიიტანეთ.
ბევრს მოეჩვენება, რომ მომზადების დრო არასაკმარისია, საქონლის ხორცს ნახევარი საათი არ ეყოფა. მაგრამ, გეტყვით რომ საქონლის ხორცი საშუალო დონეზე გაცხელებისას უკეთესი გამოდის. ის შიგნით ოდნავ ვარდისფერი რჩება.