ჩვენს ოჯახს ყოველთვის უჩვეულოს უწოდებდნენ, რადგანაც ნებისმიერ დღესასწაულზე დესერტს ჩემი ქმარი ამზადებს. მაგრამ, არსებობს დესერტი, რომლის რეცეპტიც მხოლოდ ჩემთვისაა ცნობილი.
ხანდახან დასვენების დღეებში, ჩვეულებრივ ქოქოსის დესერტს ვამზადებ. ბავშვობაში მას “ქოქოსის ღრუბელს” ვუწოდებდით, რადგანაც ფაფუკი და არომატულია.
ინგრედიენტები
იოგურტი 400გ
შაქრის პუდრა 60გ
ქოქოსის ნატეხები 60გ
წყალი 60მლ
ჟელატინი 20გ
ვანილინი
მომზადება
- დაასხით წყალი ჟელატინს და დატოვეთ, სანამ არ გახმება.
- ცალკე ჭურჭელში აურიეთ იოგურტი, შაქრის პუდრა, ვანილინი და ნატეხები. მიიყვანეთ მასა ერთგვაროვან მდგომარეობამდე.
- ჟელატინი დადგით გაზზე წყლიან ჭურჭელში ან მიკროტალღულრ ღუმელში, შემდეგ დაასხით ქოქოსის მასა და აურიეთ.
- გადაასხით სპეციალურ ფორმებში, შეფუთეთ საკვები ქაღალდით და შედგით მაცივარში გაცივებამდე.
მზა ქოქოსის დესერტი დაჭერით ნაჭრებად. შეგიძლიათ მოასხათ შედედებული ან მოხარშული რძე.