დიასახლისები ნივრის გარეშე ვერაფერს გახდებიან. ის ყველა კერძს, სოუსს თუ გარნირს განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს. უბრალოდ ტაფაზე ყოფნითაც კი ზეთს თავისებურ არომატს შესძენს.
პროფესიონალმა კულინარებმა იციან, რომ ნიორი სჯობს გახეხოთ, რათა უკეთესი არომატი და წვენი მიიღოთ.
მაგრამ, ეს პროცესი მარტივი არაა, განსაკუთრებით თუ გრძელი გრჩხილები გაქვთ. იმისთვის, რომ გახეხილი ნიორი მთლიანად გამოვიყენოთ და სახეხში არ ჩაიკარგოს, საინტერესო ხრიკს გთავაზობთ: გაახვიეთ სახეხი მოწყობილობა საკვებისთვის განკუთვნილ პარკში ან უბრალოდ ჩამოაცვით ჩვეულებრივი პარკი.
ამგვარად დაიცავთ ფრჩხილი ლაქს და გამოიყენებთ ნიორს სრულად.
როგორ გავასუფთაოთ სწრაფად ნიორი
მოაჭერით ნიორს მაგარი თავები, დაყავით კბილებად და მოათავსეთ ქვაბში, დაახურეთ თავსახური და 30-60 წამის განმავლობაში ანჯღრიეთ. ახლა შეგიძლიათ ნებისმიერი კერძი მოამზადოთ მისი გასუფთავების რთული რპოცესის გარეშე.
როგორ გავთავისუფლდეთ ნივრის სუნისგან
ხშირად ნიორში შემავალი ეთერული ზეთები ხელის კანში აღწევს და არსასიამოვნო სუნს გვიტოვებს. შეგვიძლია ამას გავექცეთ. სანამ დაჭყლიტავთ ან დაჭრით, ცივი წყლის დინებაში ხელები უჟანგავი ფოლადის ნივთს უსვით.
ასევე, შეგიძლიათ მიმართოთ ძველებურ მეთოდს: დაიბანეთ ხელები სარეცხი საპნით და ცხელი წყლით ჩამოიბანეთ.