ტაფაზე მომზადებული ხაჭოს ფუნთუშები

ზაფხულის პერიოდში, როცა ქურასთან დგომა საკმაოდ პრობლემურია, სასურველია მარტივი კერძების მომზადება. ეს განსაკუთრებით საკონდიტრო ნაწარმს ეხება. ამიტომ უნდა შეარჩიოთ ისეთი რეცეპტები, რაც ამ პროცესს გაგიადვილებთ. ერთ-ერთ ასეთს გთავაზობთ ახლა. მოამზადეთ ხაჭოს ფუნთუშები, რომლებსაც აერღუმელი არ სჭირდება.

ინგრედიენტები

  • 250 გ ხაჭო
  • ასი გ კარაქი
  • ასი გ შაქარი
  • 300 გ ფქვილი
  • ერთი ცალი კვერცხი
  • ერთი მწიკვი მარილი
  • ერთი გ ვანილი
  • ერთი ჩ. კ. გამაფხვიერებელი

მომზადება

  1. ღრმა თასში შეურიე ხაჭო, კვერცხი, დარბილებული კარაქი, შაქარი, ვანილი და მარილი. ათქვიფე ყველაფერი ხელის ბლენდერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

  1. მიღებულ მასას ჩააცერი ფქვილი და გამაფხვიერებელი. მოზილე რბილი ცომი. ის შესაძლოა ცოტათი ხელს ეკვროდეს.

  1. ცომი გაყავი ორ თანაბარ ნაწილად. თითოეული გააბრტყელე 3 მმ სისქის ფირფიტის სახით. ამოჭერი რგოლები ჭიქის დახმარებით.

  1. ხუთ-ხუთი ფირფიტა დაალაგე ერთმანეთზე გარდიგარდმო და შემდეგ გადაახვიე და გაჭერი შუაზე. გამოვა ორი ყვავილი. შეუსწორე ფურცლები. იგივე გააგრძელე დარჩენილ ცომზე.

  1. ტაფას ჩააფინე პერგამენტი და მასზე მოათავსე ცომები დისტანციით. გამოაცხე თავდახურულში 20-25 წუთის მანძილზე. პირველი 15 წუთი ტაფას არ ახადო.

ხაჭოს ყვავილები შეგიძლია გამოაცხო ღუმელშიც 180 გრადუსზე 25 წუთის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვი და ასწავლე ეს მეთოდი სხვებსაც!

კომენტარის დატოვება