მწვადი — ეს მხოლოდ შამფურზე წამოცმული შემწვარი ხორცი არაა, ესმთელი ხელოვნებაა. ალბათ ყველა ოჯახმა იცის მისი კლასიკური რეცეპტი, მაგრამ გთავაზობთ მრავალფეროვნებას მიმართოთ და რაღაც ახალი გამოსცადოთ.
მწვადი «ნაპოლეონი» — არაბანალური კერძია რულეტის ან კვადრატების ფორმის, რომელსაც განსაკუთრებული ხერხებით ამზადებენ. შეგიძლიათ მორთოთ ბოსტნეულითაც.
ინგრედიენტები
საქონლის ხორცი 1კგ
ქონი 500გ
მარილი, პილპილი
მომზადება
გარეცხეთ ხორცი და ქაღალდის ხელსახოცით გააშრეთ. დაჭერით 0.5-0.8 სისქის ნაჭრებად.
ასევე დაჭერით ცხვრის ქონი. ხორცს მოაყარეთ მარილი და პილპილი. დაამატეთ მშრალი ნიორი, ქინძი, ძირა ან წიწაკა.
ხორცის ნაჭრებზე ქონის ნაჭრები მოათავსეთ, დაახვიეთ რულეტად და დაჭერით პორციებად. შეწვით რულეტები შამფურზე.
პერიოდულად ატრიალეთ.
ხორცს შეუხამეთ სოუსი და ბოსტნეული.